In een eerder artikel legde ik je al uit waarom je best een WordPress page builder gebruikt en ik vertelde je dat Divi mijn ultieme favoriet is! In dit artikel wil je aan de hand van 7 redenen uitleggen waarom ik zo’n fan ben van het Divi WordPress thema.

Wat is Divi?

Het Divi WordPress theme is ontwikkeld door Elegant Themes. Dit thema is erg flexibel omdat er geen standaard design wordt geleverd. Je kan er dus voor kiezen om helemaal vanaf nul te beginnen, maar je kan ook gebruik maken van de 1000-en templates die Divi heeft gebouwd.

Dankzij de Divi Page Builder kan je alles enorm makkelijk aanpassen. Het drag en drop systeem zorgt ervoor dat je geen kennis van code nodig hebt en dat dus letterlijk iedereen een website kan bouwen met het Divi WordPress thema! Maar Divi heeft nog meer voordelen, ik zet de belangrijkste even voor je op een rijtje.

1. Flexibel en personaliseerbaar

Wanneer je gebruikt maakt van Divi kun je alles tot in de kleinste details aanpassen, of het nu gaat om lettertypes, afbeeldingen, achtergrond, animaties of wat dan ook. Alles is in Divi is dus personaliseerbaar en volledig naar jouw smaak aan te passen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het te moeilijk is. Het enige wat je hoeft te doen, is klikken op het element wat je wilt aanpassen. Vervolgens pas je het aan en klik je op opslaan. Makkelijker kan niet.

2. Meer dan 40 modules

Divi biedt standaard meer dan 40 modules of inhoudselementen aan. Denk hierbij aan tekst, afbeeldingen, knoppen, video, galerij, contactformulier, sliders, prijstabellen,… Als je een webshop met WooCommerce hebt, komen hier nog eens een tiental specifieke modules voor je webshop bij.

Al deze elementen zitten in de page builder, je kan ze simpel toevoegen aan je website door ze te slepen naar de juiste plaats in je webpagina (drag and drop). Bovendien zijn er voor iedere module een hele hoop styling opties beschikbaar om ze exact zo vorm te geven als je wilt.

3. Grote keuze lay-outs

Met Divi kan je ervoor kiezen je website helemaal van 0 te bouwen, maar dat vraagt natuurlijk redelijk wat werk.  Wil je niet te veel tijd besteden aan het bouwen van een website? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de meer dan 1,000 vooraf gemaakte lay-outs. Voor elk type website vind je wel een lay-out. Je kunt deze templates met één klik op de knop importeren en vervolgens hoef je alleen nog de tekst en misschien wat afbeeldingen aan te passen.

Er worden wekelijks nieuwe Divi-lay-outs toegevoegd, wat betekent dat je altijd nieuwe inspiratie zult hebben om je website verder uit te bouwen of te veranderen.

Bekijk hier de lay-outs.

Een groot voordeel van deze templates is dat ze worden geleverd met rechtenvrije afbeeldingen, pictogrammen en illustraties. Dit betekent dat je deze afbeeldingen zonder zorgen mag gebruiken op jouw website. Als je zelf afbeeldingen gaat toevoegen, moet je eerst kijken of je deze wel mag gebruiken.

Lees: Waar vind je gratis stockfoto’s voor je website?

4. Divi is responsive

Een responsive website past zich aan, aan het scherm waarop de website wordt bekeken. Dit betekent dat je website altijd goed leesbaar zal zijn, ook op een smartphone of tablet. Helaas zijn niet alle WordPress thema’s responsive, maar Divi is dat gelukkig wel. Je pagina’s worden dus automatisch geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Je kan ook heel makkelijk zelf bekijken hoe je pagina eruit ziet op smartphone en tablet en eventueel nog zelf kleine aanpassingen maken.

5. Volledige controle met de Divi Theme Builder

Met de Divi bouw je niet alleen fantastische webpagina’s. Je kan heel eenvoudig zelf templates maken voor productpagina’s, archiefpagina’s, je blogposts en meer met behulp van de themabouwer. 

Het belangrijkste onderdeel van de themabouwer is dynamische content. Dat betekent dat je inhoud niet per pagina handmatig invoert, maar dat die inhoud automatisch uit de database gehaald wordt.

Als je bijvoorbeeld je blog template aan het bouwen bent kun je een afbeelding module invoegen, en automatisch de uitgelichte afbeelding van een bericht daar invoegen. Daarnaast kun je een tekst module plaatsen waarin je automatisch de bericht titel laadt, en datzelfde geldt voor de auteur, publicatiedatum, categorieën etc.

En als je een WooCommerce product pagina maakt kun je bijvoorbeeld de prijs, product info, reviews, gerelateerde producten, reviews enzovoorts plaatsen waar je maar wilt.

Je kunt zoveel templates maken als je maar wilt, dus je kunt bijvoorbeeld een aparte template maken voor je homepage met een andere header dan de rest van de site, een ander uiterlijk voor je blog berichten of zelfs een compleet eigen layout voor een bepaalde pagina, bijvoorbeeld een landingspagina of je contactpagina.

Het bouwen van een template werkt precies hetzelfde als het bouwen van een normale pagina, dus je kunt alle Divi modules en hun styling opties gebruiken
(ook in de header en footer). Dat geeft je dus heel veel design vrijheid!

6. Continu in ontwikkeling

Elegant Themes, het ontwikkelingsteam achter Divi, is ontzettend actief. Ze zijn constant bezig Divi te verbeteren. Regelmatig komen er dan ook nieuwe updates en worden nieuwe functies gelanceerd. Alle Divi-fans kijken dan ook altijd reikhalzend uit naar de grote updates, want dat betekent altijd nieuwe functionaliteiten die jouw leven én jouw website alleen maar ten goede komen.

7. Uitstekende support

Divi wordt uitstekend ondersteund. Er is een uitgebreide helpfunctie met video tutorials, zowel op de website als in Divi zelf, en er worden vele tutorials gepubliceerd over allerlei onderwerpen. Daarnaast is het support team bereikbaar via chat en e-mail. Ik heb zelf al een paar keer beroep gedaan op het support team en dat is altijd erg vlot verlopen.

8. Waar voor je geld

Divi is te koop via de website van Elegant Themes en kost $89,- per jaar. Als je na een jaar besluit je lidmaatschap te stoppen, mag je Divi gewoon blijven gebruiken, maar je ontvangt dan geen updates en support meer.

Naast het Divi thema en de losse Divi builder plugin krijg je ook toegang tot alle andere thema’s van Elegant Themes  en enkele andere plugins zoals de Monarch social sharing plugin en de Bloom e-mail opt-in plugin.

Naast het jaarlijkse lidmaatschap is er ook een éénmalige betaling. Je mag dan levenslang alle thema’s en plugins van Elegant Themes gebruiken op zoveel sites als je maar wilt. Deze lifetime licentie kost $ 249,-Dat is niet weinig, maar je krijgt dan wel levenslang support en updates zonder verdere kosten. Zonder die updates kan je eigenlijk niet, dus ik raad je zeker aan dit te overwegen.  Uiteindelijk heb je die investering al in 3 jaar tijd terugverdiend.

wordpress webdesign

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van Divi.

Divi is een krachtig WordPress thema, wat betekent dat het met heel veel opties en functionaliteiten komt. Dit maakt het soms wat lastig om een specifieke ​​optie te vinden uit de miljoenen opties. Maar als je eenmaal bekend bent met de instellingen, kan je je weg meestal wel vlug vinden. 

Met veel opties komt ook altijd een leercurve. Om Divi optimaal te gebruiken, kan je best de documentatie bekijken en een paar video’s bekijken. Het is zeker bruikbaar voor beginners, alleen is het een kwestie van wat experimenteren in het begin om te leren hoe alles in elkaar steekt. 

Divi WordPress Theme

Nog vragen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen waarom Divi mijn favoriete WordPress thema is en dat je er zeker eens mee gaat experimenteren. Mocht je meer willen weten over Divi of WordPress, vraag het me gerust!

Nog vragen? Let me know! 

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links, dat betekent dat ik een klein bedrag krijg als jij via die link overgaat tot een aankoop.
Jij betaalt hiervoor echter totaal niets extra.

Pin It on Pinterest