“Wat zijn mijn meest gebruikte Google Chrome extensies?”

Is Google Chrome ook jouw favoriete webbrowser? Het is in ieder geval de mijne, al jarenlang. Uit mijn ervaring blijkt dat Google Chrome niet alleen sneller is dan zijn concurrenten, maar ik ondervind er ook veel minder problemen mee en bovendien zijn er ook veel meer extensies voor te vinden.

Wil je weten waarom deze Google Chrome extensies je leven makkelijker kunnen maken en welke mijn favoriete extensies zijn? Lees dan vlug verder!

Wat zijn Google Chrome extensies?

Een extensie is een uitbreiding van de browser die een extra functionaliteit toevoegt. Die extra functionaliteit kan je rechtstreeks gebruiken vanuit een extra knop in je browserbalk:

Als je in je browser chrome://extensions/ intypt, dan krijg je een overzicht te zien van alle extensies die momenteel geïnstalleerd zijn. Je kan ook naar dat overzicht via de drie puntjes in je browserbalk en dan Meer Hulpprogamma’s > Extensies. Je kan deze extensies aan- en uitzetten via de schuifbalk of ze verwijderen.

Hoe installeer je een Google Chrome extensie?

  • Zoek in de Chrome Web Store naar de extensie die je wilt installeren (of ga via Google).
  • Klik op de blauwe knop Toev. aan Chrome.
  • In het schermpje dat verschijnt, klik je op Extensie toevoegen.
  • De extensie is nu toegevoegd en je kan het geopende venster sluiten.
  • Om een extensie te gebruiken, klik je gewoon op de knop van de extensie die is toegevoegd aan je browserbalk. De extensie wordt dan gestart.

Mijn 6 favoriete Google Chrome extensies

In de Chrome Web Store zijn duizenden extensies te vinden. Ik deel je alvast mijn 6 favoriete extensies:

#1:  ColorZilla

Deze tool is ontzettend handig als je graag zelf eigen ontwerpen maakt, of het nu gaat om het ontwerpen van websites, flyers, visitekaartjes, afbeeldingen voor sociale media,… Als je online ergens een kleur ziet die je graag wilt gebruiken of je bent een bepaalde kleurcode vergeten, dan kan je met deze tool de kleurcode kopiëren. Met het pipetje klik je op de kleur die je wilt hebben en de tool genereert de juiste kleurcode. Deze kan je dan gebruiken in het programma waarmee je aan het werken bent (Canva, WordPress,…). Ik denk dat ik deze tool zelf bijna dagelijks gebruik.

#2:  FontPicker

Met FontPicker kan je zien welk lettertype gebruikt is op een webpagina. Je klikt op de knop van de extensie. Vervolgens klik je met je rechtermuisknop op de tekst en kies je Font Details. Er verschijnt dan een scherm met alle gegevens van het gebruikte lettertype. Superhandige tool!

#3:  Awesome Screenshot

Deze extensie maakt het mogelijk een screenshot van een webpagina te maken. Je kan kiezen of je een screenshot wilt maken van alleen het zichtbare gedeelte van de webpagina, de hele webpagina of een selectie van de pagina. Bovendien kan je ook aantekeningen maken op de gemaakte screenshot. Superhandig voor het maken van handleidingen! Of als je als webdesigner graag een screenshot wilt tonen van een hele webpagina om zo je werk te kunnen tonen.

#4:  LastPass

Heb jij ook zoveel wachtwoorden dat je ze allemaal niet meer kan onthouden? Dan is LastPass een geweldige oplossing. Het is een zogenaamde wachtwoordmanager waarin je al jouw wachtwoorden kan bewaren. Je hoeft maar één uniek wachtwoord te onthouden en LastPass doet de rest. Om wachtwoorden die je ingeeft op websites te bewaren of bewaarde wachtwoorden in te vullen, gebruik je deze extensie.

#5:  Loom

Loom gebruik je om opnames van je scherm te maken. Ik gebruik het vaak om klanten verder te helpen met specifieke WordPress vragen. Dan maak ik een schermopname van de handelingen die ze moeten doen en kan ik heel makkelijk het gemaakte filmpje met hen delen.

#6:  Toggl

En last but not least: Toggl. Met Toggl kan je de tijd bijhouden die je werkt aan een bepaalde taak. Je klikt op de knop, zegt waaraan je gaat werken en Toggl houdt de tijd bij totdat jij terug op de knop klikt. Alles wordt bijgehouden in handige rapporten zodat jij een goed overzicht hebt waar je nu juist jouw kostbare tijd aan besteedt.

Conclusie

Gebruik jij zelf ook al Google Chrome extensies? Zo ja, dan ben ik heel benieuwd wat jouw favoriete extensies zijn! Let me know! 

Pin It on Pinterest