Hoe kan je een nieuw lettertype toevoegen in Divi?

Divi voorziet standaard al een groot aantal lettertypes, maar soms wil je net iets anders. Door een aangepast lettertype te gebruiken, kan je jezelf onderscheiden van de concurrentie en je website je eigen toets geven.

In onderstaand voorbeeld heb ik zo het lettertype van de titel vervangen door een lettertype dat ik zelf toegevoegd heb. Dat geeft meteen al een heel andere uitstraling aan de tekst. Onder het voorbeeld kan je zien hoe dat in zijn werk gaat.

Hallo! Ik ben Emma

Oat cake chocolate cake topping tiramisu gummi bears donut liquorice chupa chups pudding. Toffee croissant bear claw cheesecake. Donut cake gummies chocolate candy canes brownie ice cream gummies toffee. Pudding apple pie marzipan marzipan. Cheesecake pastry gummi bears cotton candy oat cake pie apple pie. Jujubes sweet sugar plum muffin lollipop tart chupa chups tart. Lemon drops carrot cake gummi bears lollipop. Jelly beans soufflé brownie candy soufflé chocolate jelly-o. Muffin liquorice apple pie jelly beans jelly bear claw muffin cookie jelly. 

Waar kan je lettertypes vinden?

Op Internet kan je heel veel lettertypes vinden. Een aantal daarvan zijn gratis, maar een groot deel is ook betalend. Let zeker op als je het lettertype commercieel gaat gebruiken, dan heb je hiervoor meestal een speciale licentie nodig.

Hier zijn een aantal sites waar je lettertypes kan vinden:

Hoe voeg je een lettertype toe in Divi?

Klik bij Tekst Lettertype op Default. Hier kan je kiezen uit de bestaande lettertypes of je kan een nieuw lettertype toevoegen door te klikken op Uploaden:

Selecteer het juist bestand op je computer (.ttf of .otf), geef het lettertype bovenaan een Naam en klik onderaan op Uploaden:

Als het bestand is opgeladen, dan kan je vanaf nu het lettertype gebruiken door het te selecteren in de lijst van lettertypes:

Wat als je een foutmelding krijgt?

Het kan zijn dat je bij het opladen van het lettertype een foutmelding krijgt. WordPress staat niet altijd toe dat je bepaalde bestandstypes oplaadt om veiligheidsredenen.

Als je deze foutmelding krijgt, kopieer dan de volgende lijn code en voeg het toe helemaal onderaan aan het wp-config bestand van je website.

Om dit bestand te vinden, log je best in op het controlepaneel van je website en ga je naar de file manager. Als je geen file manager hebt, dan zal je het bestand moeten lokaliseren via FTP.

define(‘ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS’, true);

Deze lijn code zorgt ervoor dat je zelf lettertypes kan opladen. Van zodra de code is toegevoegd, ga je terug naar de Visual Builder en volg je opnieuw bovenstaande stappen.

Nog vragen?

In dit artikel heb ik je laten zien hoe je zelf een lettertype kan toevoegen in Divi. Ik ben heel benieuwd of je hiermee aan de slag gaat!

Heb je nog vragen, let me know!

Dit vind je misschien ook interessant

8 redenen waarom Divi mijn favoriete WordPress thema is

8 redenen waarom Divi mijn favoriete WordPress thema is

In een eerder artikel legde ik je al uit waarom je best een WordPress page builder gebruikt en ik vertelde je dat Divi mijn ultieme favoriet is! In dit artikel wil je aan de hand van 7 redenen uitleggen waarom ik zo'n fan ben van het Divi WordPress thema.Wat is Divi?...

Waarom gebruik je best een WordPress page builder?

Waarom gebruik je best een WordPress page builder?

Nog niet zo heel lang geleden kon je alleen een website bouwen met behulp van code. Kende je niets van HTML of CSS, dan kon je het wel vergeten. Tegenwoordig hoef je echter geen programmeerskills meer te hebben om een mooie website te bouwen, dankzij de zogenaamde...

Download het gratis e-book
'Onmisbare tools voor online ondernemers'

Als ondernemer moet je tegenwoordig een creatieve duizendpoot zijn! Gelukkig bestaan er heel wat tools die het ondernemen jou een stuk gemakkelijker maken! Ontdek hier alle tools (32!) die ik zelf gebruik en waar ik niet zonder zou kunnen!

Pin It on Pinterest