yoast seo divi

Maak indruk met Yoast SEO en Divi: De perfecte combinatie voor een geoptimaliseerde website

Yoast SEO en Divi: De perfecte combinatie voor een geoptimaliseerde website

Als het gaat om het bouwen van een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook goed presteert in zoekmachines, zijn Yoast SEO en Divi twee krachtige tools die hand in hand gaan. Yoast SEO is een populaire plugin voor zoekmachineoptimalisatie die u helpt uw website te optimaliseren voor betere zichtbaarheid in zoekresultaten. Divi daarentegen is een veelzijdig WordPress-thema waarmee u prachtige en responsieve websites kunt maken zonder enige programmeerkennis. Samen vormen ze de perfecte combinatie om uw website te laten opvallen.

Met Yoast SEO kunt u uw webpagina’s optimaliseren voor specifieke zoekwoorden en zorgen dat ze voldoen aan de beste SEO-praktijken. De plugin biedt handige functies zoals snippetvoorbeelden, waarbij u kunt zien hoe uw pagina eruitziet in zoekresultaten, en analyses om te controleren of uw inhoud goed is geoptimaliseerd. Yoast SEO geeft ook suggesties om de leesbaarheid van uw content te verbeteren, wat essentieel is om bezoekers langer op uw website te houden.

Wanneer u Divi gebruikt als uw WordPress-thema, heeft u toegang tot een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Het intuïtieve visuele bouwsysteem stelt u in staat om pagina’s eenvoudig te maken en aan te passen met behulp van drag-and-drop-functionaliteit. U kunt kiezen uit verschillende voorgedefinieerde lay-outs en modules om snel professioneel ogende pagina’s te bouwen. Divi is ook volledig responsief, wat betekent dat uw website er geweldig uitziet op elk apparaat, van desktop tot mobiel.

Maar hoe werken Yoast SEO en Divi samen? Het antwoord is naadloze integratie. Zodra u beide tools heeft geïnstalleerd en geactiveerd op uw WordPress-website, kunt u de Yoast SEO-metabox vinden in de Divi Builder-interface. Dit stelt u in staat om de SEO-instellingen voor elke individuele pagina of bericht aan te passen. U kunt meta-beschrijvingen, focuszoekwoorden en andere belangrijke SEO-elementen rechtstreeks vanuit de Divi Builder bewerken, zonder dat u naar een aparte pagina hoeft te gaan.

De combinatie van Yoast SEO en Divi stelt u in staat om niet alleen een prachtige website te bouwen, maar ook om ervoor te zorgen dat deze goed wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Door gebruik te maken van de krachtige functies van Yoast SEO kunt u uw inhoud optimaliseren voor relevante zoekwoorden en ervoor zorgen dat uw website hoger scoort in zoekresultaten. Met Divi kunt u tegelijkertijd een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website creëren die bezoekers aanspreekt en hen langer op uw pagina’s houdt.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Yoast SEO en Divi geweldige tools zijn om uw website te optimaliseren, ze geen garantie bieden voor automatisch succes in zoekmachines. Het is nog steeds essentieel om hoogwaardige inhoud te produceren, relevante zoekwoorden te gebruiken en een goede gebruikerservaring te bieden. Deze tools zijn echter waardevolle hulpmiddelen om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat u de beste praktijken volgt voor SEO en webdesign.

Kortom, als u op zoek bent naar een geoptimaliseerde website die zowel visueel aantrekkelijk is als goed presteert in zoekmachines, overweeg dan om Yoast SEO en Divi samen te gebruiken. Met hun krachtige functies en naadloze integratie kunt u uw website naar nieuwe hoogten tillen. Begin vandaag nog met het bouwen van uw geoptimaliseerde website met behulp van Yoast SEO en Divi!

 

6 Veelgestelde vragen over het gebruik van Yoast SEO in Divi

 1. Hoe gebruik ik Yoast SEO in Divi?
 2. Wat zijn de beste Yoast SEO-instellingen voor Divi?
 3. Welke plugins moet ik gebruiken om Yoast SEO te verbeteren in Divi?
 4. Hoe kan ik een sitemap maken met behulp van Yoast SEO in Divi?
 5. Waarom is het belangrijk om Yoast SEO te gebruiken bij het maken van een website met Divi?
 6. Hoe voer ik een zoekwoordonderzoek uit met behulp van Yoast SEO in Divi?

Hoe gebruik ik Yoast SEO in Divi?

Het gebruik van Yoast SEO in combinatie met Divi is vrij eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe u Yoast SEO kunt gebruiken in Divi:

Stap 1: Installeer en activeer de Yoast SEO-plugin

– Ga naar het WordPress-dashboard van uw website.

– Klik op ‘Plugins’ in het linker menu.

– Klik op ‘Nieuwe plugin’.

– Zoek naar “Yoast SEO” in de zoekbalk.

– Klik op ‘Nu installeren’ naast de Yoast SEO-plugin.

– Nadat de installatie is voltooid, klik op ‘Activeren’.

Stap 2: Installeer en activeer het Divi-thema

– Als u Divi nog niet hebt geïnstalleerd, moet u dit doen voordat u verder gaat. U kunt het Divi-thema downloaden vanuit uw Elegant Themes-account.

– Ga naar het WordPress-dashboard van uw website.

– Klik op ‘Weergave’ in het linker menu.

– Klik op ‘Thema’s’.

– Klik op ‘Nieuwe toevoegen’.

– Klik op ‘Thema uploaden’.

– Selecteer het Divi-themabestand dat u hebt gedownload en klik op ‘Nu installeren’.

– Nadat de installatie is voltooid, klik op ‘Activeren’.

Stap 3: Configureer Yoast SEO-instellingen

– Ga naar het WordPress-dashboard van uw website.

– Klik op ‘SEO’ in het linker menu (na de installatie en activering van Yoast SEO).

– Kies de tabbladen binnen de Yoast SEO-instellingen om uw voorkeuren aan te passen. U kunt bijvoorbeeld uw website-informatie, sociale media-instellingen en XML-sitemaps configureren. Neem de tijd om deze instellingen door te nemen en aan te passen volgens uw behoeften.

Stap 4: Bewerk SEO-instellingen in Divi Builder

– Ga naar het WordPress-dashboard van uw website.

– Klik op ‘Pagina’s’ of ‘Berichten’, afhankelijk van waar u Yoast SEO wilt gebruiken.

– Bewerk de gewenste pagina of bericht.

– Scroll naar beneden naar de Divi Builder-interface (onder het inhoudsvak).

– Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Divi Builder-interface om de instellingen te openen.

– Klik op ‘Yoast SEO’ in het instellingenmenu.

– Pas nu kunt u verschillende Yoast SEO-opties bewerken, zoals de meta-beschrijving, focuszoekwoord en andere relevante informatie voor zoekmachineoptimalisatie.

Stap 5: Optimaliseer uw inhoud met Yoast SEO-analyse

– Terwijl u inhoud toevoegt aan uw pagina of bericht in Divi Builder, kunt u gebruikmaken van de Yoast SEO-analysefunctie om uw inhoud te optimaliseren.

– Onderaan het inhoudsvak vindt u een sectie genaamd ‘Yoast SEO’. Hier vindt u suggesties en aanbevelingen om uw inhoud te verbeteren op basis van zoekmachineoptimalisatiecriteria. Volg deze suggesties om ervoor te zorgen dat uw inhoud goed wordt geoptimaliseerd.

Dat is alles! Met deze stappen kunt u Yoast SEO effectief gebruiken in combinatie met Divi om uw website te optimaliseren voor betere zichtbaarheid in zoekmachines. Vergeet niet om hoogwaardige inhoud te produceren en relevante zoekwoorden te gebruiken om de beste resultaten te behalen.

Wat zijn de beste Yoast SEO-instellingen voor Divi?

Als het gaat om het optimaliseren van Yoast SEO-instellingen voor Divi, zijn er enkele belangrijke stappen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Hier zijn enkele van de beste instellingen en aanbevelingen voor Yoast SEO in combinatie met Divi:

 1. Installeer en activeer de Yoast SEO-plugin: Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Yoast SEO-plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd op uw WordPress-website. U kunt dit doen door naar het “Plugins” gedeelte in uw WordPress-dashboard te gaan.
 2. Configureer de algemene instellingen: Ga naar het “SEO” menu-item in uw WordPress-dashboard en klik op “Algemeen”. Hier kunt u basisinformatie over uw website invoeren, zoals de naam van uw bedrijf en een korte beschrijving. Zorg ervoor dat deze informatie relevant is voor uw website en bedrijf.
 3. Optimaliseer individuele pagina’s of berichten: Wanneer u een nieuwe pagina of bericht maakt met behulp van Divi Builder, vindt u de Yoast SEO-metabox aan de rechterkant van het scherm. Hier kunt u belangrijke SEO-elementen bewerken, zoals de meta-titel, meta-beschrijving en focuszoekwoord. Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden gebruikt die betrekking hebben op de inhoud van uw pagina.
 4. Verbeter leesbaarheid: Een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie is het zorgen voor goede leesbaarheid van uw inhoud. Yoast SEO biedt een analysefunctie om de leesbaarheid van uw tekst te beoordelen. Volg de suggesties en aanbevelingen van Yoast SEO om uw inhoud beter leesbaar te maken, zoals het gebruik van korte zinnen, paragrafen en subkoppen.
 5. Optimaliseer uw URL-structuur: Ga naar het “SEO” menu-item in uw WordPress-dashboard en klik op “Zoekweergave”. Hier kunt u de instellingen voor uw URL-structuur configureren. Het is aan te raden om een duidelijke en relevante structuur te gebruiken die zoekmachines helpt uw pagina’s beter te begrijpen.
 6. Maak een XML-sitemap: Een XML-sitemap is een bestand dat zoekmachines helpt bij het crawlen en indexeren van uw website. Yoast SEO biedt een functie om automatisch een XML-sitemap te genereren. Ga naar het “SEO” menu-item in uw WordPress-dashboard en klik op “Algemeen”. Schakel de XML-sitemaps-functionaliteit in en genereer vervolgens uw sitemap.
 7. Optimaliseer afbeeldingen: Zorg ervoor dat u afbeeldingen op uw website optimaliseert voor snelheid en zoekmachinevriendelijkheid. Gebruik relevante bestandsnamen, alt-teksten en beschrijvingen voor al uw afbeeldingen. Yoast SEO biedt ook een functie om automatisch alt-teksten voor afbeeldingen te genereren op basis van bestandsnamen.
 8. Gebruik sociale media-instellingen: Yoast SEO biedt ook opties om sociale mediaplatforms te integreren met uw website, zodat deze correct worden weergegeven wanneer u inhoud deelt op sociale media. Ga naar het “SEO” menu-item in uw WordPress-dashboard en klik op “Sociaal”. Voer de relevante informatie in voor elk sociaal mediaplatform dat u wilt integreren.

Door deze stappen te volgen en de juiste Yoast SEO-instellingen toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat uw Divi-website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Onthoud echter dat zoekmachineoptimalisatie een doorlopend proces is en dat het belangrijk is om regelmatig uw inhoud bij te werken en nieuwe optimalisatiemogelijkheden te verkennen.

Welke plugins moet ik gebruiken om Yoast SEO te verbeteren in Divi?

Om Yoast SEO verder te verbeteren en te optimaliseren in combinatie met Divi, zijn er een paar handige plugins die u kunt gebruiken. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Yoast SEO Premium: Hoewel de gratis versie van Yoast SEO al krachtig is, biedt de premium versie extra functionaliteit en geavanceerde opties. Met Yoast SEO Premium krijgt u toegang tot functies zoals interne linksuggesties, redirectbeheer en ondersteuning voor meerdere focuszoekwoorden.
 2. Schema Pro: Deze plugin helpt u bij het toevoegen van gestructureerde gegevens (schema markup) aan uw website. Gestructureerde gegevens helpen zoekmachines om uw inhoud beter te begrijpen en kunnen resulteren in rijkere zoekresultaten, zoals rich snippets.
 3. Redirection: Deze plugin is handig als u pagina’s of berichten wilt omleiden naar nieuwe URL’s of als u oude URL’s wilt verwijderen zonder dat dit invloed heeft op uw SEO-prestaties. Met Redirection kunt u eenvoudig 301-omleidingen maken en beheren.
 4. Smush: Afbeeldingen kunnen een grote rol spelen bij de laadsnelheid van uw website, wat een belangrijke factor is voor zowel gebruikerservaring als SEO. Smush is een plugin die automatisch afbeeldingen comprimeert zonder kwaliteitsverlies, waardoor uw website sneller wordt geladen.
 5. WP Rocket: Een snelle laadtijd van uw website is cruciaal voor zowel gebruikerservaring als zoekmachineoptimalisatie. WP Rocket is een caching-plugin die de prestaties van uw website verbetert door pagina’s te cachen, bestanden te optimaliseren en andere snelheidsverbeteringen toe te passen.
 6. Rank Math: Hoewel Yoast SEO de meest populaire SEO-plugin is, is Rank Math een alternatief dat ook veel functies biedt. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt geavanceerde mogelijkheden voor het optimaliseren van uw website voor zoekmachines.

Het is belangrijk op te merken dat u niet alle genoemde plugins hoeft te gebruiken. Kies degene die het beste aansluiten bij uw specifieke behoeften en doelen. Zorg er altijd voor dat u de documentatie van elke plugin raadpleegt om ervoor te zorgen dat deze correct wordt geconfigureerd en optimaal werkt met zowel Yoast SEO als Divi.

Door deze plugins toe te voegen aan uw Yoast SEO en Divi-setup, kunt u de functionaliteit uitbreiden en uw website verder optimaliseren voor zoekmachines. Vergeet echter niet dat naast het gebruik van plugins, het produceren van hoogwaardige inhoud en het implementeren van goede SEO-praktijken ook essentieel zijn voor het behalen van optimale resultaten.

Hoe kan ik een sitemap maken met behulp van Yoast SEO in Divi?

Het maken van een sitemap met behulp van Yoast SEO in Divi is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg de onderstaande stappen om een sitemap te genereren:

Stap 1: Installeer en activeer Yoast SEO

Als u nog geen Yoast SEO-plugin heeft geïnstalleerd, ga dan naar het WordPress-dashboard en navigeer naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”. Zoek naar “Yoast SEO” en klik op “Nu installeren” en vervolgens op “Activeren”.

Stap 2: Ga naar de Yoast SEO-instellingen

Ga nu naar het WordPress-dashboard en klik op “SEO” in de linkernavigatiebalk. Dit brengt u naar de instellingenpagina van Yoast SEO.

Stap 3: Navigeer naar het tabblad “Algemeen”

Op de Yoast SEO-instellingenpagina ziet u verschillende tabbladen. Klik op het tabblad “Algemeen”.

Stap 4: Ga naar het tabblad “Functies”

Binnen het tabblad “Algemeen” ziet u verschillende subtabbladen. Klik op het tabblad “Functies”.

Stap 5: Schakel XML-sitemaps in

Op de pagina met functies zoekt u de optie voor XML-sitemaps. Zorg ervoor dat deze is ingeschakeld door erop te klikken.

Stap 6: Bekijk uw sitemap

Na het inschakelen van XML-sitemaps, kunt u uw sitemap bekijken door op de link te klikken die wordt weergegeven naast ‘Uw XML-sitemap’. Dit brengt u naar een pagina waar u uw gegenereerde sitemap kunt zien.

Stap 7: Test uw sitemap

Om er zeker van te zijn dat uw sitemap correct is gegenereerd, kunt u deze testen door op de knop “XML-sitemap bekijken” te klikken. Hiermee wordt uw sitemap geopend in een nieuw tabblad en kunt u controleren of alle pagina’s correct worden weergegeven.

Stap 8: Verifieer uw sitemap bij zoekmachines (optioneel)

Het is aanbevolen om uw sitemap bij zoekmachines te verifiëren, zodat ze op de hoogte zijn van uw website en deze beter kunnen indexeren. U kunt dit doen door de URL van uw sitemap in te dienen bij Google Search Console of andere zoekmachines waar u zich wilt registreren.

Dat is het! U heeft nu succesvol een sitemap gemaakt met behulp van Yoast SEO in Divi. Het hebben van een sitemap helpt zoekmachines om de structuur en inhoud van uw website beter te begrijpen, wat kan leiden tot een betere indexering en zichtbaarheid in zoekresultaten.

Waarom is het belangrijk om Yoast SEO te gebruiken bij het maken van een website met Divi?

Yoast SEO is een waardevolle tool om te gebruiken bij het maken van een website met Divi, omdat het helpt om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en de zichtbaarheid ervan in zoekresultaten te vergroten. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om Yoast SEO te gebruiken bij het maken van een website met Divi:

 1. Verbeterde zoekmachineoptimalisatie: Yoast SEO biedt handige functies en richtlijnen die u helpen uw webpagina’s te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden. Het stelt u in staat om meta-beschrijvingen, focuszoekwoorden en andere belangrijke SEO-elementen rechtstreeks vanuit de Divi Builder-interface aan te passen. Door deze elementen op de juiste manier in te vullen, kunt u de kansen vergroten dat uw pagina’s hoger worden gerangschikt in zoekmachines.
 2. Snippetvoorbeelden: Yoast SEO toont snippetvoorbeelden, waarmee u kunt zien hoe uw pagina eruitziet in zoekresultaten. Dit stelt u in staat om de titel en meta-beschrijving aan te passen om ervoor te zorgen dat ze aantrekkelijk zijn voor gebruikers en hen aansporen om op uw link te klikken.
 3. Leesbaarheidsanalyse: Een goede leesbaarheid van uw content is essentieel om bezoekers langer op uw website te houden. Yoast SEO beoordeelt de leesbaarheid van uw inhoud en geeft suggesties om deze te verbeteren. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van lezers, maar ook bij het behouden van hun aandacht en betrokkenheid.
 4. XML-sitemaps: Yoast SEO genereert automatisch XML-sitemaps voor uw website, waardoor zoekmachines gemakkelijker kunnen navigeren en indexeren. Dit helpt zoekmachines om uw pagina’s sneller te vinden en te begrijpen, wat de kans vergroot dat ze worden weergegeven in relevante zoekresultaten.
 5. Sociale media-integratie: Yoast SEO integreert naadloos met sociale media platforms, waardoor u uw content gemakkelijk kunt delen en optimaliseren voor sociale media. Dit helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid van uw website op sociale kanalen en het genereren van meer verkeer naar uw site.

Door Yoast SEO te gebruiken bij het maken van een website met Divi, kunt u ervoor zorgen dat uw website goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines en beter presteert in zoekresultaten. Dit zal helpen om meer organisch verkeer naar uw website te trekken, de zichtbaarheid van uw merk te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan Divi, waarmee u niet alleen een prachtige website kunt bouwen, maar ook kunt zorgen dat deze goed wordt gevonden door zoekmachines.

Hoe voer ik een zoekwoordonderzoek uit met behulp van Yoast SEO in Divi?

Het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek met behulp van Yoast SEO in Divi is een effectieve manier om te ontdekken welke zoekwoorden relevant zijn voor uw website en hoe u ze kunt gebruiken om uw inhoud te optimaliseren. Hier is een eenvoudige stappenplan om aan de slag te gaan:

 1. Installeer en activeer Yoast SEO: Ga naar het WordPress-dashboard van uw website en navigeer naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”. Zoek naar “Yoast SEO” en klik op “Nu installeren” en vervolgens op “Activeren”.
 2. Voer zoekwoordenonderzoek uit: Ga naar het Yoast SEO-menu in uw WordPress-dashboard en klik op “Hulpmiddelen”. Kies vervolgens voor “Zoekwoordplanner”. Hier kunt u verschillende zoekwoorden invoeren die relevant zijn voor uw website of specifieke pagina’s.
 3. Analyseer de zoekwoorden: De Zoekwoordplanner van Yoast SEO toont u belangrijke gegevens over elk zoekwoord, zoals het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten, de concurrentie en de voorgestelde focuszoekwoorden. Dit helpt u bij het identificeren van relevante zoekwoorden met een hoog potentieel.
 4. Optimaliseer uw inhoud: Nadat u relevante zoekwoorden heeft geïdentificeerd, kunt u deze gebruiken om uw inhoud te optimaliseren in Divi. Ga naar de Divi Builder-interface door een pagina of bericht te bewerken en klik op het Yoast SEO-pictogram in de zijbalk.
 5. Pas de SEO-instellingen aan: In de Yoast SEO-metabox kunt u de titel en meta-beschrijving bewerken om uw zoekwoorden op te nemen. Zorg ervoor dat uw focuszoekwoord in de titel en meta-beschrijving wordt verwerkt en dat deze aantrekkelijk zijn voor gebruikers.
 6. Optimaliseer uw inhoud: Gebruik uw zoekwoorden strategisch in de koppen, tussenkopjes en de inhoud van uw pagina. Zorg ervoor dat uw inhoud natuurlijk en leesbaar blijft voor gebruikers, terwijl u tegelijkertijd relevante zoekwoorden opneemt.
 7. Gebruik Yoast SEO-analyse: Terwijl u uw inhoud bewerkt in Divi, kunt u gebruikmaken van de Yoast SEO-analysefunctie om te controleren of uw inhoud goed is geoptimaliseerd. De plugin geeft suggesties om de leesbaarheid te verbeteren, interne links toe te voegen en andere belangrijke SEO-elementen aan te pakken.
 8. Controleer voor publicatie: Voordat u uw pagina of bericht publiceert, is het raadzaam om een laatste controle uit te voeren met behulp van Yoast SEO. Zorg ervoor dat alle indicatoren groen zijn en dat er geen belangrijke optimalisatiemogelijkheden over het hoofd zijn gezien.

Door het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek met behulp van Yoast SEO in Divi kunt u ervoor zorgen dat uw website geoptimaliseerd is voor relevante zoektermen. Dit zal helpen om uw website beter vindbaar te maken in zoekmachines en meer gerichte organische verkeer naar uw site te genereren. Vergeet niet om uw inhoud regelmatig te blijven optimaliseren en bij te werken op basis van nieuwe zoekwoorden en trends.