yoast seo shortcodes

Vereenvoudig uw SEO-taken met Yoast SEO Shortcodes

Yoast SEO Shortcodes: Vereenvoudig uw SEO-taken met handige codes

Als u een WordPress-gebruiker bent en serieus bezig bent met zoekmachineoptimalisatie (SEO), dan is de kans groot dat u al bekend bent met de Yoast SEO-plugin. Deze populaire plugin biedt een breed scala aan functies om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en helpt u hoger te scoren in de zoekresultaten. Een van de handige functies die Yoast SEO biedt, zijn shortcodes.

Wat zijn shortcodes?

Shortcodes zijn speciale codes die u kunt invoegen in de inhoud van uw WordPress-website om bepaalde functionaliteiten toe te voegen. Ze maken het mogelijk om complexe taken uit te voeren zonder dat u diepgaande technische kennis nodig heeft. Met shortcodes kunt u bijvoorbeeld dynamische inhoud weergeven, formulieren invoegen of zelfs geavanceerde SEO-functies toevoegen.

Yoast SEO Shortcodes

De Yoast SEO-plugin biedt een aantal handige shortcodes waarmee u snel toegang heeft tot belangrijke informatie en functies. Hier zijn enkele van de meest nuttige Yoast SEO-shortcodes:

Home » Vereenvoudig uw SEO-taken met Yoast SEO Shortcodes

Met deze shortcode kunt u eenvoudig een broodkruimelnavigatie toevoegen aan uw pagina’s of berichten. Broodkruimelnavigatie toont het pad dat gebruikers hebben gevolgd om op een bepaalde pagina te komen, wat niet alleen helpt bij de navigatie op uw website, maar ook bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en SEO.

[wpseo_title]

Deze shortcode geeft de titel van uw pagina weer zoals deze is geoptimaliseerd met de Yoast SEO-plugin. U kunt deze shortcode gebruiken om de paginatitel op elke gewenste locatie weer te geven, zoals in de paginakop, zijbalk of voettekst. Dit kan handig zijn als u specifieke lay-outvereisten heeft of als u de paginatitel op meerdere plaatsen wilt weergeven.

[wpseo_meta]

Met deze shortcode kunt u snel belangrijke metagegevens van uw pagina weergeven, zoals de metabeschrijving en focuszoekwoord. U kunt deze informatie gebruiken om aantrekkelijke metabeschrijvingen te maken die zoekers aanspreken en hen aanmoedigen om op uw link te klikken in de zoekresultaten.

[wpseo_score]

Deze shortcode geeft een overzicht van de SEO-score van uw pagina weer, gebaseerd op de instellingen en optimalisatie die u heeft gedaan met behulp van Yoast SEO. Dit kan handig zijn om snel te zien hoe goed uw pagina is geoptimaliseerd en waar eventuele verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Hoe gebruik ik Yoast SEO Shortcodes?

Het gebruik van Yoast SEO-shortcodes is eenvoudig. U hoeft alleen maar de gewenste shortcode in te voegen in de inhoud van uw pagina of bericht, precies op de plaats waar u wilt dat de informatie wordt weergegeven. Zorg ervoor dat u de shortcode correct typt en dat er geen extra spaties of typfouten zijn.

Conclusie

Yoast SEO-shortcodes bieden WordPress-gebruikers een handige manier om snel toegang te krijgen tot belangrijke SEO-informatie en functionaliteiten. Of u nu een broodkruimelnavigatie wilt toevoegen, de paginatitel wilt weergeven of de SEO-score van uw pagina wilt controleren, Yoast SEO-shortcodes maken het gemakkelijk en efficiënt. Probeer ze uit en ontdek hoe ze uw SEO-taken kunnen vereenvoudigen en uw website kunnen helpen optimaliseren voor betere zoekresultaten.

 

8 Veelgestelde vragen over Yoast SEO shortcodes in het Nederlands (BE)

 1. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Yoast SEO shortcodes?
 2. Welke shortcodes worden door Yoast SEO ondersteund?
 3. Hoe maak ik een Yoast SEO shortcode aan?
 4. Waar vind ik documentatie over het gebruik van Yoast SEO shortcodes?
 5. Kan ik mijn eigen Yoast SEO shortcodes maken?
 6. Hoe werkt de vervanging van variabelen met Yoast SEO Shortcodes?
 7. Wat is de beste manier om te controleren of mijn Yoast SEO Shortcode correct is ingesteld?
 8. Welke andere plugins werken samen met Yoast SEO Shortcodes?

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Yoast SEO shortcodes?

Het gebruik van Yoast SEO-shortcodes biedt verschillende voordelen voor WordPress-gebruikers die serieus bezig zijn met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Yoast SEO-shortcodes:

 1. Efficiëntie: Yoast SEO-shortcodes maken het uitvoeren van specifieke SEO-taken veel efficiënter. In plaats van handmatig code te schrijven of complexe instellingen te configureren, kunt u eenvoudig de gewenste shortcode invoegen en de gewenste informatie of functionaliteit weergeven.
 2. Tijdbesparing: Door het gebruik van shortcodes kunt u veel tijd besparen bij het uitvoeren van repetitieve taken. U hoeft niet steeds dezelfde informatie opnieuw in te voeren of handmatig aanpassingen te doen. Met een simpele shortcode kunt u snel de benodigde informatie ophalen en weergeven.
 3. Flexibiliteit: Yoast SEO-shortcodes bieden flexibiliteit bij het weergeven van belangrijke SEO-informatie op uw website. U kunt de shortcodes op verschillende locaties gebruiken, zoals in paginakoppen, zijbalken, voetteksten of zelfs in aangepaste velden. Dit stelt u in staat om de weergave van informatie aan te passen aan uw specifieke behoeften en ontwerpvereisten.
 4. Consistentie: Het gebruik van shortcodes zorgt voor consistentie in uw SEO-gerelateerde inhoud. U kunt ervoor zorgen dat belangrijke informatie, zoals paginatitels, metabeschrijvingen en broodkruimelnavigatie, consistent wordt weergegeven op alle relevante pagina’s. Dit draagt bij aan een professionele uitstraling en een consistente gebruikerservaring.
 5. Gemakkelijke updates: Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de weergave van bepaalde SEO-gerelateerde informatie, hoeft u alleen maar de shortcode aan te passen op één plaats. Dit maakt het gemakkelijk om wijzigingen door te voeren zonder dat u elke individuele pagina of bericht hoeft te bewerken.
 6. Gebruiksgemak: Yoast SEO-shortcodes zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor gebruikers zonder diepgaande technische kennis. U hoeft geen code-expert te zijn om shortcodes correct te gebruiken. Met een beetje basiskennis kunt u snel aan de slag en profiteren van de voordelen die ze bieden.

Kortom, het gebruik van Yoast SEO-shortcodes vereenvoudigt uw SEO-taken, bespaart tijd, biedt flexibiliteit en zorgt voor consistentie in uw SEO-gerelateerde inhoud. Door deze handige functie te benutten, kunt u uw website optimaliseren voor betere zoekresultaten en een verbeterde gebruikerservaring bieden aan uw bezoekers.

Welke shortcodes worden door Yoast SEO ondersteund?

Yoast SEO biedt een aantal handige shortcodes waarmee u snel toegang heeft tot belangrijke informatie en functies. Hier zijn enkele van de meest gebruikte Yoast SEO-shortcodes:

Home » Vereenvoudig uw SEO-taken met Yoast SEO Shortcodes

Deze shortcode maakt het mogelijk om een broodkruimelnavigatie toe te voegen aan uw pagina’s of berichten. Broodkruimelnavigatie toont het pad dat gebruikers hebben gevolgd om op een bepaalde pagina te komen.

[wpseo_title]

Met deze shortcode kunt u de geoptimaliseerde titel van uw pagina weergeven, zoals ingesteld met behulp van de Yoast SEO-plugin.

[wpseo_meta]

Deze shortcode geeft belangrijke metagegevens weer, zoals de metabeschrijving en focuszoekwoord van uw pagina.

[wpseo_score]

Met deze shortcode krijgt u een overzicht van de SEO-score van uw pagina, gebaseerd op de instellingen en optimalisatie die u heeft gedaan met behulp van Yoast SEO.

[wpseo_linkdex]

Deze shortcode geeft de linkdex-waarde weer, wat aangeeft hoe waardevol een pagina is volgens Yoast SEO.

[wpseo_internal_linking]

Met deze shortcode kunt u interne links genereren op basis van uw focuszoekwoord en andere relevante inhoud op uw website.

[wpseo_social]

Deze shortcode geeft sociale mediaknoppen weer die gebruikers kunnen gebruiken om uw inhoud te delen op platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

[wpseo_readability]

Met deze shortcode krijgt u inzicht in de leesbaarheidsscore van uw tekst, gebaseerd op de richtlijnen van Yoast SEO.

Het gebruik van deze shortcodes is eenvoudig. U hoeft alleen maar de gewenste shortcode in te voegen in de inhoud van uw pagina of bericht, precies op de plaats waar u wilt dat de informatie wordt weergegeven. Zorg ervoor dat u de shortcode correct typt en dat er geen extra spaties of typfouten zijn.

Met deze handige shortcodes kunt u uw SEO-taken vereenvoudigen en belangrijke informatie direct op uw website weergeven. Experimenteer met deze Yoast SEO-shortcodes en ontdek hoe ze uw website kunnen helpen optimaliseren voor betere zoekresultaten.

Hoe maak ik een Yoast SEO shortcode aan?

Het maken van een Yoast SEO-shortcode is eigenlijk heel eenvoudig. Volg deze stappen om uw eigen Yoast SEO-shortcode aan te maken:

Open de pagina of het bericht waarin u de shortcode wilt gebruiken in de WordPress-editor.

Voeg een nieuwe blok toe door op het “+”-pictogram te klikken.

Zoek naar de “Shortcode” blok in de lijst met beschikbare blokken en voeg deze toe aan uw pagina.

Nadat u het shortcode-blok heeft toegevoegd, kunt u beginnen met het invoeren van de gewenste Yoast SEO-shortcode.

Bijvoorbeeld, als u de broodkruimelnavigatie wilt weergeven, typt u: Home » Vereenvoudig uw SEO-taken met Yoast SEO Shortcodes

Sla uw wijzigingen op en bekijk uw pagina om te controleren of de shortcode correct wordt weergegeven.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle Yoast SEO-functies beschikbaar zijn als shortcodes. De beschikbare shortcodes worden geleverd door de Yoast SEO-plugin zelf en kunnen variëren afhankelijk van uw versie van de plugin.

Om een volledige lijst van beschikbare shortcodes te bekijken, kunt u naar de officiële documentatie van Yoast SEO gaan of naar “SEO” > “Tools” in uw WordPress-dashboard gaan en vervolgens op het tabblad “Shortcodes” klikken.

Met deze eenvoudige stappen kunt u snel en gemakkelijk Yoast SEO-shortcodes aanmaken en gebruiken in uw WordPress-website om belangrijke informatie weer te geven en uw zoekmachineoptimalisatie-taken te vereenvoudigen.

Waar vind ik documentatie over het gebruik van Yoast SEO shortcodes?

Voor gedetailleerde documentatie over het gebruik van Yoast SEO-shortcodes kunt u terecht op de officiële website van Yoast. Volg deze stappen om de documentatie te vinden:

 1. Ga naar de website van Yoast: https://yoast.com/.
 2. Klik op het tabblad “SEO” in het menu bovenaan de pagina.
 3. Selecteer “Knowledge Base” in het vervolgkeuzemenu.

Op de Knowledge Base-pagina vindt u een schat aan informatie over verschillende aspecten van Yoast SEO, waaronder ook het gebruik van shortcodes. U kunt zoeken naar specifieke onderwerpen met behulp van de zoekbalk of door door de categorieën te bladeren.

Om specifiek naar informatie over Yoast SEO-shortcodes te zoeken, kunt u gebruik maken van zoekwoorden zoals “Yoast SEO shortcodes” of “shortcodes documentation”. Dit zou u moeten helpen bij het vinden van relevante artikelen en handleidingen die uitleg geven over hoe u deze shortcodes kunt gebruiken en aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Daarnaast biedt Yoast ook een actieve community en ondersteuningsforum waar u vragen kunt stellen en interactie kunt hebben met andere gebruikers. Dit kan een geweldige bron zijn om meer te weten te komen over het gebruik van Yoast SEO-shortcodes en om eventuele problemen op te lossen die u tegenkomt tijdens het implementeren ervan.

Onthoud dat documentatie regelmatig wordt bijgewerkt, dus zorg ervoor dat u altijd controleert of u de meest recente informatie raadpleegt.

Kan ik mijn eigen Yoast SEO shortcodes maken?

Helaas biedt de Yoast SEO-plugin geen ingebouwde mogelijkheid om uw eigen shortcodes te maken. De beschikbare shortcodes zijn specifiek ontwikkeld door het Yoast-team om bepaalde functionaliteiten en informatie weer te geven die relevant zijn voor zoekmachineoptimalisatie.

Als u specifieke functionaliteiten wilt toevoegen aan uw website met behulp van shortcodes, kunt u overwegen om andere plugins te gebruiken die deze mogelijkheid bieden. Er zijn verschillende plugins beschikbaar in de WordPress Plugin Directory waarmee u aangepaste shortcodes kunt maken en gebruiken.

Een populaire plugin voor het maken van aangepaste shortcodes is “Shortcodes Ultimate”. Met deze plugin kunt u eenvoudig uw eigen shortcodes maken en aanpassen aan uw specifieke behoeften. U kunt bijvoorbeeld aangepaste shortcode-functies toevoegen zoals het invoegen van knoppen, tabbladen, accordeons, formulieren en meer.

Om aangepaste shortcodes te maken met Shortcodes Ultimate, moet u de plugin installeren en activeren op uw WordPress-website. Zodra de plugin is geactiveerd, heeft u toegang tot een gebruiksvriendelijke interface waarmee u uw eigen shortcodes kunt maken en beheren. U kunt de gewenste functionaliteit instellen en de gegenereerde shortcode kopiëren en plakken in de inhoud van uw pagina’s of berichten.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van aangepaste shortcodes extra technische kennis kan vereisen, vooral als u complexe functionaliteiten wilt implementeren. Het is raadzaam om vertrouwd te raken met de documentatie van de gekozen plugin en eventuele codevoorbeelden te volgen om ervoor te zorgen dat uw aangepaste shortcodes correct werken en geen conflicten veroorzaken met andere plugins of thema’s op uw website.

Kortom, terwijl u geen aangepaste Yoast SEO-shortcodes kunt maken, zijn er andere plugins beschikbaar waarmee u uw eigen aangepaste shortcodes kunt maken om functionaliteiten toe te voegen aan uw WordPress-website.

Hoe werkt de vervanging van variabelen met Yoast SEO Shortcodes?

Met Yoast SEO Shortcodes kunt u variabelen gebruiken om dynamische informatie in te voegen in uw pagina’s en berichten. Deze variabelen worden vervangen door de juiste gegevens op het moment dat de pagina wordt weergegeven. Hier is hoe de vervanging van variabelen werkt met Yoast SEO Shortcodes:

 1. Identificeer de gewenste variabele: Bekijk de lijst met beschikbare Yoast SEO Shortcodes om te bepalen welke variabele u wilt gebruiken. Elke shortcode heeft een specifieke functie en geeft toegang tot verschillende soorten informatie.
 2. Voeg de shortcode toe aan uw inhoud: Plaats de gewenste shortcode op de plaats waar u wilt dat de informatie wordt weergegeven. U kunt dit doen in het bewerkingsgedeelte van uw WordPress-pagina of -bericht.
 3. Sla uw wijzigingen op: Zodra u de shortcode heeft toegevoegd, slaat u uw wijzigingen op en bekijkt u de pagina of het bericht in de voorbeeldmodus of live modus.
 4. De shortcode wordt vervangen door gegevens: Wanneer een bezoeker uw pagina bekijkt, zal Yoast SEO automatisch de shortcode vervangen door de juiste gegevens op basis van uw website-instellingen en inhoudsoptimalisatie.

Het gebruik van variabelen met Yoast SEO Shortcodes biedt veel mogelijkheden om dynamische inhoud weer te geven op uw website. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe u deze variabelen kunt gebruiken:

– Paginatitel: U kunt [wpseo_title] gebruiken om automatisch de geoptimaliseerde paginatitel in te voegen op verschillende plaatsen op uw website, zoals in de paginakop of in een zijbalk.

– Metabeschrijving: Met [wpseo_metadesc] kunt u de metabeschrijving van een pagina weergeven. Dit is handig als u de metabeschrijving op meerdere plaatsen wilt tonen, zoals in een zijbalkwidget of onder aan uw berichten.

– Breadcrumbs: De shortcode Home » Vereenvoudig uw SEO-taken met Yoast SEO Shortcodes geeft automatisch een broodkruimelnavigatie weer op basis van de huidige pagina. Dit kan helpen bij de navigatie en gebruikerservaring op uw website.

– SEO-score: Met [wpseo_score] kunt u de SEO-score van uw pagina weergeven. Dit is handig om snel te zien hoe goed uw pagina is geoptimaliseerd en waar eventuele verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Het gebruik van variabelen met Yoast SEO Shortcodes biedt flexibiliteit en gemak bij het toevoegen van dynamische informatie aan uw website. Experimenteer met verschillende shortcodes en ontdek hoe u ze kunt gebruiken om uw SEO-inspanningen te verbeteren en uw website nog effectiever te maken.

Wat is de beste manier om te controleren of mijn Yoast SEO Shortcode correct is ingesteld?

Om te controleren of uw Yoast SEO-shortcode correct is ingesteld, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Controleer of de Yoast SEO-plugin correct is geïnstalleerd en geactiveerd op uw WordPress-website. Ga naar het dashboard van uw website en navigeer naar ‘Plugins’ om dit te controleren.
 2. Zorg ervoor dat u de juiste shortcode gebruikt en dat deze correct is getypt. Controleer of er geen spelfouten, extra spaties of andere typfouten zijn in de shortcode die u heeft ingevoegd.
 3. Plaats de shortcode op de gewenste locatie in de inhoud van uw pagina of bericht. Dit kan in de visuele editor zijn, waar u inhoud bewerkt met behulp van een WYSIWYG-interface, of in de teksteditor, waar u direct HTML-code kunt invoegen.
 4. Sla uw wijzigingen op en bekijk vervolgens de pagina waarop u de shortcode heeft geplaatst. Controleer of de gewenste informatie wordt weergegeven zoals verwacht.
 5. Als de shortcode niet werkt zoals verwacht, controleer dan of er conflicten zijn met andere plugins of thema’s die mogelijk van invloed kunnen zijn op het functioneren van Yoast SEO-shortcodes. Schakel indien nodig tijdelijk andere plugins uit om te zien of dit het probleem oplost.
 6. Raadpleeg indien nodig de documentatie van Yoast SEO voor meer gedetailleerde instructies over het gebruik van specifieke shortcodes.

Door deze stappen te volgen, kunt u controleren of uw Yoast SEO-shortcode correct is ingesteld en correct wordt weergegeven op uw website. Vergeet niet om regelmatig uw pagina’s en berichten bij te werken en de shortcodes te controleren om ervoor te zorgen dat ze nog steeds correct functioneren na eventuele updates van de plugin.

Welke andere plugins werken samen met Yoast SEO Shortcodes?

Yoast SEO Shortcodes is een handige functie die wordt aangeboden door de Yoast SEO-plugin, maar het kan ook goed samenwerken met andere WordPress-plugins. Hier zijn enkele populaire plugins die goed werken met Yoast SEO Shortcodes:

 1. Contact Form 7: Deze plugin stelt u in staat om aangepaste contactformulieren te maken en in te voegen op uw website. U kunt Yoast SEO-shortcodes gebruiken om bijvoorbeeld de paginatitel of metabeschrijving dynamisch in te voegen in de bevestigingsberichten van uw formulier.
 2. Elementor: Dit is een krachtige page builder-plugin waarmee u aantrekkelijke lay-outs kunt maken voor uw pagina’s en berichten. Met Elementor kunt u Yoast SEO-shortcodes gebruiken om dynamische inhoud weer te geven, zoals de paginatitel of metabeschrijving, binnen uw ontworpen sjablonen.
 3. WooCommerce: Als u een online winkel heeft met WooCommerce, kunt u Yoast SEO-shortcodes gebruiken om belangrijke productinformatie weer te geven, zoals de producttitel of -beschrijving, op verschillende delen van uw website.
 4. Advanced Custom Fields: Deze plugin biedt extra velden en functionaliteiten voor het aanpassen van uw WordPress-website. U kunt Yoast SEO-shortcodes gebruiken binnen deze aangepaste velden om dynamische SEO-informatie weer te geven op specifieke locaties.
 5. Events Calendar: Als u evenementen organiseert op uw website met behulp van deze plugin, kunt u Yoast SEO-shortcodes gebruiken om relevante informatie over evenementen weer te geven, zoals de evenemententitel of -datum, binnen uw aangepaste sjablonen.

Het is belangrijk op te merken dat de compatibiliteit tussen Yoast SEO Shortcodes en andere plugins kan variëren, afhankelijk van de specifieke configuratie en versie van de plugins. Het is altijd raadzaam om te controleren of er eventuele conflicten zijn of om contact op te nemen met de ondersteuning van de betreffende plugins voor specifieke integratie-instructies.

Door Yoast SEO Shortcodes te combineren met andere handige plugins, kunt u uw website verder aanpassen en optimaliseren voor een betere gebruikerservaring en verbeterde zoekmachineoptimalisatie.