Vandaag deel ik 3 SEO tips met jou en ik denk dat je deze tips erg nuttig zal vinden! Zoekmachine-optimalisatie lijkt heel erg ingewikkeld en dat kan het ook zeker zijn, er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken! Je kan uiteraard altijd zelf een SEO expert inhuren, maar er is toch ook heel veel dat je zelf kan doen! Als je deze tips consistent uitvoert, dan ben ik er zeker van dat je al een heel eind komt!

1- GEBRUIK EEN SEO PLUGIN

Ik weet dat je al veel voor jouw onderneming doet, maar er is echt geen enkele reden dat je alles zelf moet doen! Gebruik dus zeker de tools die voorhanden zijn! De tool die mij helpt met SEO is de Yoast SEO plugin voor WordPress. Ik installeer deze plugin bij al mijn klanten en het heeft me geleerd wat SEO werkelijk is en hoe het werkt. 

Yoast SEO is een plugin die helpt om jouw webpagina’s te optimaliseren voor SEO. Het geeft tips en suggesties om jouw inhoud aan te passen. Als je deze plugin geïnstalleerd hebt (lees: Hoe installeer je een WordPress plugin) verschijnt er in de WordPress editor een nieuw gedeelte onderaan de pagina. Je kan daar een trefwoord ingeven en je kan bepalen hoe Google jouw pagina’s toont in de zoekresultaten. Je krijgt ook allerlei tips mee om beter gevonden te worden en je krijgt ook suggesties om de leesbaarheid van de tekst te verbeteren. Een echte must-have!

 

seo-tip-yoast

2- OPTIMALISEER AFBEELDINGEN

Naast het optimaliseren van je teksten, mag je ook je afbeeldingen niet vergeten. Maak er een gewoonte van om elke afbeeldingen een titel en een alt-beschrijving te geven en gebruik hiervoor de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Geef je afbeelding ook steeds een beschrijvende bestandsnaam (ipv 062662.jpg).

Zorg er ook voor dat de afbeeldingsgrootte geoptimaliseerd is voor gebruik op websites. Dit doe je door je afbeeldingen te comprimeren en ze de correcte grootte te geven. Meer uitleg en de concrete stappen die je kan volgen, lees je in Afbeeldingen optimaliseren voor WordPress websites.

3- NIEUWE CONTENT

Houd je website levend! Als Google ziet dat jij nooit iets aanpast aan je website, dan wordt jouw website als dood beschouwd en zal jouw website lager getoond worden in de zoekresultaten. 

Zorg er dus voor dat jij regelmatig aanpassingen doet aan jouw website. Zorg dat alle info up-to-date is, pas je openingsuren aan, verander je afbeeldingen eens en best van al, schrijf regelmatig een blogbericht! Als jij regelmatig nieuwe content toevoegt aan je website, dan zal Google van je houden! En als je dan ook nog eens je afbeeldingen optimaliseert en de Yoast SEO plugin gebruikt voor je teksten, dan is het helemaal geweldig!

 

Conclusie

Ik hoop dat deze 3 SEO tips je helpen om om met meer vertrouwen te werken aan jouw SEO. Je hoeft geen duizenden euro’s te spenderen om geweldige resultaten te krijgen – je moet alleen consistent zijn!  

Nog vragen? Let me know! 

Pin It on Pinterest