Nog niet zo heel lang geleden kon je alleen een website bouwen met behulp van code. Kende je niets van HTML of CSS, dan kon je het wel vergeten. Tegenwoordig hoef je echter geen programmeerskills meer te hebben om een mooie website te bouwen, dankzij de zogenaamde visual page builders. Je kan nu je WordPress website bouwen en aanpassen zonder enige code te moeten schrijven. Lang leve de WordPress page builders dus! Maar wat is nu eigenlijk zo’n page builder, waarom is het ideaal om je website te bouwen en welke zijn de beste page builders? Lees snel verder!

Wat is een WordPress page builder?

WordPress page builders laten je toe om heel makkelijk en zonder code je website te bouwen en aan te passen.

De meeste page builders tegenwoordig zijn zogenaamde visual page builders, dit wil zeggen dat je realtime kan zien wat je aan het doen bent. Wat jij ziet, zal ook de bezoeker van je website zien! Je hoeft dus niet langer meer te switchen tussen de achtergrond van je webpagina en de preview ervan. Een absolute must-have dus! En zelfs beginners kunnen zo aan de slag met het bouwen van een eigen website. 

Waarom gebruik je best een WordPress page builder?

Ik zet even de voordelen van een WordPress page builder op een rijtje:

  • Geen kennis van code nodig: zelfs zonder enige kennis van HTML of CSS kan je een website bouwen
  • Drag-and-drop: je kan heel eenvoudige nieuwe elementen toevoegen aan je webpagina en ze dan verslepen naar de juiste plaats
  • WYSIWYG (What You See Is What You Get): je werkt rechtstreeks op de pagina zoals de bezoeker die ook ziet, je hoeft dus geen preview knop meer in te duwen

Wat zijn de beste WordPress page builders?

Ik denk dat je ondertussen wel overtuigd bent dat een WordPress page builder een echte life saver is! Maar welke kies je nu best? Ik zet de beste eventjes op een rijtje.

Het kan soms trouwens best wel verwarrend zijn, aangezien WordPress page builders ofwel in de vorm van een thema of een plugin te verkrijgen zijn. Sommige page builder plugins kunnen alles zonder het gebruik van een thema, maar bij andere plugins heb je nog een goed thema nodig om alle delen van je pagina te kunnen aanpassen. Ik zal hieronder bij elke WordPress page builder aangeven hoe je ze dient te gebruiken. 

Mijn ultieme favoriet: Divi

Na gewerkt te hebben met meerdere page builders, bouw ik tegenwoordig al mijn sites met Divi. De volledige vrijheid en flexibiliteit om te creëren wat je maar wenst, maakt het mijn ultieme favoriet. Divi is robuust, intuïtief en biedt alles wat je nodig hebt om websites te bouwen.

Divi biedt een zeer groot aantal inhoudsmodules aan die je toestaan om elke type website te bouwen dat je maar wenst. Je krijgt ook toegang tot een bibliotheek met meer dan 800 lay-outs die je gratis kan importeren op je website en aanpassen naargelang jouw wensen. 

Met Divi heb je de optie om het Divi Thema (hét meest verkochte WordPress thema aller tijden) te gebruiken waarin de Divi Builder is ingebouwd, je hebt dan geen extra plugin nodig. Je kan er ook voor kiezen om alleen te werken met de Divi Builder plugin samen met elk thema naar jouw keuze. Persoonlijk kies ik zelf altijd voor de eerste optie omdat dit mij de meeste mogelijkheden biedt. 

Om Divi aan te kopen, moet je jezelf lid maken van de Elegant Themes website. Dan krijg je niet alleen toegang tot Divi, maar ook tot een heleboel andere thema’s en plugins. Er is ook de mogelijkheid om een lifetime abonnement (je betaalt eenmalig voor levenslange updates) aan te schaffen.

Divi WordPress Theme

wordpress webdesign

Elementor, Oxygen & Beaver Builder

Waardige concurrenten van Divi zijn Elementor, Oxygen en Beaver Builder.

Elementor

Elementor gaat waarschijnlijk evenredig op met Divi wat populariteit betreft. Elementor werkt als plugin die je dan bij zowat elk mogelijk thema kan gebruiken. Populaire thema’s om te gebruiken met Elementor zijn Astra, GeneratePress en OceanWP.

Elementor biedt een gratis versie aan van de plugin en daarnaast heb je de betalende Pro versie. Bij de Pro versie hoef je geen apart thema meer te gebruiken. De gratis versie geeft je toegang tot een drag and drop website editor, 40 widgets, 30 sjablonen, en responsive editing.

Oxygen

Oxygen bestaat nog niet zo lang en wint snel aan populariteit bij de meer ervaren website bouwers. Net zoals Elementor is Oxygen een plugin. Maar omdat het zowat alles voor jou kan doen, is er geen echte nood aan een speciaal thema.

Beaver Builder

Beaver Builder is een andere zeer populaire page builder die verkrijgbaar is als plugin. Er is ook een gratis lite versie van de plugin beschikbaar. Het betalende Pro plan bevat ook het Beaver Builder Theme waarmee je makkelijke alle aspecten van je website kan aanpassen.

Wat nu?

Als je twijfelt welke page builder bij jou past, probeer ze dan eens uit. Divi biedt een gratis demo op hun website en zowel Elementor als Beaver Builder hebben gratis versies van hun plugins.

Nog vragen? Let me know! 

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links, dat betekent dat ik een klein bedrag krijg als jij via die link overgaat tot een aankoop.
Jij betaalt hiervoor echter totaal niets extra.

Pin It on Pinterest