Hoe ongebruikte thema's verwijderen in Wordpress?

Hoe ongebruikte thema’s verwijderen in WordPress

“Hoe kan ik ongebruikte thema’s verwijderen op mijn WordPress website?”

Een WordPress thema is een verzameling van bestanden die gaan bepalen hoe jouw website er grafisch uitziet. Het gekozen thema bepaalt dus de look-and-feel van jouw website. 

Bij een nieuwe WordPress installatie worden altijd automatisch een aantal standaard WordPress thema’s geïnstalleerd: het meest recente standaard thema (bijvoorbeeld Twenty Nineteen) en twee oudere thema’s. In de meeste gevallen worden deze thema’s echter niet gebruikt, maar ga je op zoek naar een thema dat beter past bij jouw website. 

De meeste mensen vergeten daarna deze ongebruikte thema’s terug te verwijderen. In dit artikel lees je waarom je dit best doet en hoe je dat makkelijk zelf kan doen. Lees dus snel verder!

Waarom moet je ongebruikte thema’s verwijderen?

De belangrijkste reden waarom je thema’s die je niet gebruikt best verwijdert, is veiligheid. Ze vergroten onnodig het risico tot veiligheidslekken. 

En ook al gebruik je de thema’s niet, als er updates aan dit thema nodig zijn, zullen deze verschijnen in je lijst met thema’s die je moet updaten. Overbodig werk dus!

LET OP: verwijder nooit alle ongebruikte thema’s! Het is verstandig om steeds het meest recente standaard WordPress thema te laten staan (bijvoorbeeld Twenty Nineteen). Zo heb je altijd een thema om op terug te vallen als je huidige thema onverwachts voor problemen zorgt. 

Hoe verwijder je ongebruikte thema’s?

Een thema verwijderen doe je eenvoudig in drie stappen.

1. Ga in je WordPress dashboard naar het overzicht van geïnstalleerde thema’s via Weergave > Thema’s:

2. Klik op het thema dat je wilt verwijderen en klik op Themadetails:

3. Klik vervolgens rechts onderaan op Verwijderen:

Het thema wordt nu verwijderd. Herhaal dit, indien nodig, voor andere ongebruikte thema’s, maar laat zeker één extra standaard thema staan om op terug te vallen bij problemen.

Conclusie

In dit artikel liet ik je zien waarom en hoe je ongebruikte WordPress thema’s best kan verwijderen. Hopelijk vond je dit nuttig.

Wil je graag meer weten over WordPress? Neem dan contact op en ik help je graag verder.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Wat is webhosting en welke hosting moet je kiezen?

Wat is webhosting en welke hosting moet je kiezen?

Met alleen een domeinnaam heb je nog geen werkende website. Je hebt nu een uniek adres, maar je moet ook nog een plaats hebben om je website onder te brengen. Net zoals bij de bouw van een woning, heb je niet alleen een adres nodig, maar ook de grond om een huis te...

onmisbare tools online ondernemers

Download het gratis e-book
'Onmisbare tools voor online ondernemers'

Als ondernemer moet je tegenwoordig een creatieve duizendpoot zijn! Gelukkig bestaan er heel wat tools die het ondernemen jou een stuk gemakkelijker maken! Ontdek hier alle tools (32!) die ik zelf gebruik en waar ik niet zonder zou kunnen!

Pin It on Pinterest