Wil je een bericht of pagina kopiëren in WordPress? Helaas voorziet WordPress daar geen standaard functionaliteit voor. Het zal je echter niet verbazen dat daar een handige plugin voor bestaat.

In dit artikel laat ik je zien hoe deze plugin werkt zodat je snel en eenvoudig WordPress berichten of pagina’s kan kopiëren.

Waarom een bericht of pagina kopiëren?

Er bestaan verschillende redenen waarom je een bericht of pagina van je website zou willen kopiëren. Als je bijvoorbeeld bezig bent met het bouwen of uitbreiden van je website, zou het handig zijn om te starten van een reeds bestaande pagina of bericht waarbij je dan enkel nog de inhoud moet aanpassen. Dit heeft als voordeel dat de lay-out of uitstraling van de website consistent blijft. Daarnaast is het grootste voordeel dat dat ook nog eens veel tijd bespaard ten opzichte van het opnieuw aanmaken van die pagina of bericht.

Een manier om de content van een pagina of bericht te kopiëren is om de desbetreffende pagina of bericht te openen in de WordPress editor, de inhoud te selecteren en dan te kopiëren naar een nieuwe pagina of bericht. Een nadeel is echter dat bij deze methode alleen de inhoud (content) gekopieerd wordt en niet de instellingen zoals de uitgelichte afbeelding, eventuele SEO instellingen, lay-out instellingen, etc.

Het zou dus handig zijn om zowel de content van de pagina of bericht als alle overige instellingen naar een nieuwe pagina of bericht zou kunnen kopiëren.

Gelukkig bestaat hiervoor een handige plugin genaamd ‘Duplicate Post‘.

Een bericht of pagina kopiëren

Om een bericht of pagina te kopiëren, gebruiken we de plugin ‘Duplicate Post‘. Eerst en vooral zal je de plugin moeten installeren en activeren. 

Lees ook: Hoe installeer je WordPress plugins

Nadat je de plugin geactiveerd hebt, kan je onmiddellijk berichten of pagina’s kopiëren.

Hiervoor ga je in het dashboard naar Berichten > Alle Berichten of Pagina’s > Alle pagina’s. Als je in het overzicht met je muis over een bericht of pagina beweegt, krijg je het volgende te zien:

Als je klikt op Clone of Kopieer, dan wordt de pagina of het bericht gekopiëerd en verschijnt de kopie in het overzicht.

Als je klikt op New Draft of Nieuw concept, dan wordt de pagina of het bericht ook gekopiëerd en wordt deze meteen geopend in de editor om te bewerken.

OPGELET:

Als je de gekopieerde pagina of bericht gaat bewerken, zal je zien dat WordPress automatisch de permalink heeft aangemaakt met een “-2” achter de originele paginanaam. Wijzig je de pagina-titel en sla je de pagina dan weer op (“Bijwerken”), dan zal de permalink nog steeds dezelfde naam hebben als de originele pagina met die “-2” erachter.

Dit is niet goed voor de SEO score en staat ook niet mooi in de browsers.

Pas dus steeds de permalink handmatig aan door op Bewerken te klikken!

Instellingen plugin aanpassen

De instellingen van de plugin vind je terug in het dashboard onder Instellingen > Duplicate Post.

Je kan hier onder andere instellingen welke elementen mee moeten gekopieerd worden, welke gebruikersrollen gebruik mogen maken van deze functie en waar de functie getoond mag worden.

Voor de meeste gebruikers voldoen de standaard instellingen van de plugin en zul je deze dus niet hoeven aan te passen.

Conclusie

WordPress pagina’s of berichten kopiëren kan heel eenvoudig met de plugin Duplicate Post.
Eén muisklik is voldoende!

Nog vragen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, geef me dan een seintje op info@springweb.be! Ik help je graag verder!

Pin It on Pinterest