wordpress website bouwen

Een Professionele WordPress Website Bouwen: Een Gids voor Succes

WordPress Website Bouwen: Een Gids voor Succes

In het digitale tijdperk is een sterke online aanwezigheid essentieel voor het succes van elk bedrijf. Een van de meest populaire en veelzijdige tools om een professionele website te bouwen is WordPress. Met WordPress kunt u gemakkelijk en snel een aantrekkelijke en functionele website creëren, zelfs zonder technische kennis. In dit artikel zullen we u begeleiden bij het proces van het bouwen van een WordPress-website, zodat u uw online aanwezigheid naar nieuwe hoogten kunt brengen.

Stap 1: Hosting en Domeinnaam

Voordat u begint met het bouwen van uw WordPress-website, moet u eerst een hostingprovider kiezen en een domeinnaam registreren. Hosting is de service die uw website op internet plaatst, terwijl de domeinnaam het adres is waarmee mensen uw website kunnen vinden. Er zijn tal van hostingproviders beschikbaar die speciale WordPress-hostingpakketten aanbieden, zoals Bluehost of SiteGround. Kies er een die betrouwbaar is en voldoet aan uw behoeften.

Stap 2: Installatie van WordPress

De meeste hostingproviders bieden eenvoudige installatie-opties voor WordPress, waardoor het proces snel en moeiteloos verloopt. Volg gewoon de instructies op het scherm om WordPress op uw hostingaccount te installeren. Zodra de installatie is voltooid, krijgt u toegang tot het WordPress-dashboard, waar u alle aspecten van uw website kunt beheren.

Stap 3: Thema selecteren

Een van de grootste voordelen van WordPress is de enorme bibliotheek met thema’s die beschikbaar zijn. Een thema bepaalt het uiterlijk en de functionaliteit van uw website. U kunt kiezen uit gratis thema’s in de WordPress-themabibliotheek of premium thema’s van externe ontwikkelaars. Blader door de verschillende opties en kies een thema dat past bij uw bedrijf en uw doelen. Houd ook rekening met responsiviteit, snelheid en aanpasbaarheid bij het maken van uw keuze.

Stap 4: Aanpassen van het Thema

Nadat u een thema heeft gekozen, kunt u beginnen met het aanpassen ervan om het uniek te maken voor uw merk. WordPress biedt een krachtige visuele editor waarmee u kleuren, lettertypen, achtergronden en andere elementen kunt wijzigen zonder dat er code hoeft te worden geschreven. Voeg ook uw logo toe en pas de lay-out aan om een professionele uitstraling te creëren die overeenkomt met uw merkidentiteit.

Stap 5: Plugins toevoegen

Een van de grootste voordelen van WordPress zijn plugins – stukjes software die extra functionaliteit toevoegen aan uw website. Er zijn duizenden plugins beschikbaar, variërend van contactformulieren tot SEO-tools en e-commerce-integraties. Kies verstandig welke plugins u wilt installeren op basis van de behoeften van uw bedrijf. Wees echter voorzichtig om niet te veel plugins toe te voegen, omdat dit de prestaties van uw website kan beïnvloeden.

Stap 6: Content creëren

Nu uw WordPress-website is opgezet en aangepast, is het tijd om boeiende inhoud te creëren. Maak pagina’s aan voor uw startpagina, over ons, diensten, portfolio en contactinformatie. Schrijf ook blogberichten om uw expertise te delen en uw publiek te betrekken. Zorg ervoor dat uw inhoud relevant, informatief en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Stap 7: Onderhoud en Beveiliging

Een WordPress-website vereist regelmatig onderhoud en beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft werken en beschermd is tegen hackers. Zorg ervoor dat u regelmatig updates uitvoert voor WordPress zelf, thema’s en plugins. Installeer ook een beveiligingsplugin om uw website te beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Met deze stappen kunt u een professionele WordPress-website bouwen die indruk maakt op uw bezoekers en bijdraagt aan het succes van uw bedrijf. Onthoud dat het proces van het bouwen van een website continu evolueert, dus wees bereid om nieuwe dingen te leren en uw site regelmatig bij te werken om relevant te blijven in de steeds veranderende digitale wereld. Veel succes met het bouwen van uw WordPress-website!

 

7 Veelgestelde Vragen over het bouwen van een WordPress-website

 1. Hoeveel vraag je voor een WordPress website?
 2. Wat heb ik nodig om een WordPress website te maken?
 3. Wat kost een website met WordPress?
 4. Hoe maak je een gratis WordPress website?
 5. Wat kost een WordPress website laten maken?
 6. Wat kost het bouwen van een WordPress website?
 7. Wat kost een WordPress website maken?

Hoeveel vraag je voor een WordPress website?

Als virtuele assistent kan ik geen specifieke prijs noemen voor het bouwen van een WordPress-website, omdat de kosten afhangen van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, het gewenste ontwerp, de functionaliteiten en eventuele extra diensten die nodig zijn. Het is gebruikelijk dat webdesigners en -bureaus hun tarieven baseren op uurtarieven of pakketprijzen.

Het is raadzaam om contact op te nemen met verschillende webdesigners of -bureaus en offertes aan te vragen op basis van uw specifieke behoeften. Op die manier kunt u een beter beeld krijgen van de kosten en diensten die worden aangeboden. Zorg ervoor dat u uw vereisten duidelijk communiceert, zodat de webdesigner een nauwkeurige offerte kan opstellen.

Houd er rekening mee dat naast de initiële kosten voor het bouwen van de website er ook andere kosten kunnen zijn, zoals hosting, domeinregistratie en eventuele toekomstige onderhouds- of updateservices. Bespreek deze aspecten ook met de webdesigner om een volledig beeld te krijgen van alle kosten die gepaard gaan met het hebben van een WordPress-website.

Onthoud dat investeren in een professionele website vaak waardevol is voor uw bedrijf en kan bijdragen aan uw online succes.

Wat heb ik nodig om een WordPress website te maken?

Om een WordPress-website te maken, heeft u een aantal essentiële elementen nodig. Hier zijn de belangrijkste dingen die u nodig heeft:

 1. Hosting: U hebt een hostingprovider nodig die uw website op internet host. Hosting is als het huren van een ruimte op het internet waar uw website zal worden opgeslagen. Er zijn verschillende hostingproviders beschikbaar, zoals Bluehost, SiteGround en HostGator.
 2. Domeinnaam: Een domeinnaam is het adres van uw website op internet, bijvoorbeeld www.uwbedrijfsnaam.com. U moet een domeinnaam registreren bij een domeinregistratiebedrijf. Veel hostingproviders bieden ook domeinregistratiediensten aan.
 3. WordPress-software: WordPress is een gratis en open-source contentmanagementsysteem (CMS) waarmee u uw website kunt bouwen en beheren. U kunt de nieuwste versie van WordPress downloaden vanaf de officiële website (wordpress.org).
 4. Thema: Een thema bepaalt het uiterlijk en de functionaliteit van uw website. U kunt kiezen uit duizenden gratis en premium thema’s die beschikbaar zijn in de WordPress-themabibliotheek of bij externe ontwikkelaars.
 5. Plugins: Plugins voegen extra functionaliteit toe aan uw website, zoals contactformulieren, SEO-tools, e-commerce-functionaliteit en nog veel meer. WordPress heeft duizenden gratis en premium plugins beschikbaar om uit te kiezen.
 6. Content: Om uw website te vullen met inhoud, hebt u tekst, afbeeldingen, video’s en andere media nodig die relevant zijn voor uw bedrijf of doelstellingen.
 7. Tijd en inzet: Het maken van een WordPress-website vergt tijd, geduld en inzet. U moet bereid zijn om te leren en te experimenteren met verschillende functies en instellingen om uw website naar wens te maken.

Het goede nieuws is dat er veel bronnen beschikbaar zijn, zoals online tutorials, forums en documentatie, die u kunnen helpen bij elke stap van het proces. Met de juiste tools en uw creativiteit kunt u een professionele WordPress-website maken die voldoet aan uw behoeften en doelen.

Wat kost een website met WordPress?

De kosten voor het bouwen van een website met WordPress kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die van invloed zijn op de kosten:

 1. Hosting en domeinnaam: Dit zijn terugkerende kosten die u moet betalen om uw website online te houden. De prijs varieert afhankelijk van de hostingprovider en het gekozen hostingpakket. Gemiddeld kunt u verwachten dat hostingkosten variëren tussen €5 en €30 per maand, afhankelijk van uw behoeften.
 2. Thema: WordPress biedt zowel gratis als premium thema’s. Gratis thema’s zijn beschikbaar in de officiële themabibliotheek, terwijl premium thema’s vaak worden verkocht door externe ontwikkelaars. De prijzen voor premium thema’s variëren meestal tussen €30 en €100, afhankelijk van de functionaliteit en kwaliteit.
 3. Aanpassingen en ontwerp: Als u specifieke aanpassingen of een uniek ontwerp wilt voor uw website, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Dit kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de aanpassingen en het tarief van de ontwikkelaar of ontwerper die u inhuurt.
 4. Plugins: Hoewel er veel gratis plugins beschikbaar zijn in de WordPress-pluginbibliotheek, kunnen sommige geavanceerde plugins een premium versie hebben met extra functies. De prijzen voor premium plugins variëren meestal tussen €10 en €100 per jaar.
 5. Onderhoud en beveiliging: Het is belangrijk om uw WordPress-website regelmatig bij te werken en te beveiligen. U kunt dit zelf doen of een professional inhuren om het voor u te doen. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van uw behoeften en het tarief van de professional.

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts algemene schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten sterk afhankelijk zijn van uw specifieke behoeften en vereisten. Het kan verstandig zijn om contact op te nemen met verschillende professionals of bureaus om offertes te krijgen op basis van uw specifieke project. Op die manier kunt u een beter idee krijgen van de totale kosten voor het bouwen en onderhouden van uw WordPress-website.

Hoe maak je een gratis WordPress website?

Het maken van een gratis WordPress-website is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

Stap 1: Ga naar wordpress.com

Ga naar de officiële website van WordPress, wordpress.com. Klik op de knop “Aan de slag” om te beginnen.

Stap 2: Maak een account aan

Om een gratis WordPress-website te maken, moet u een account aanmaken. Klik op “Maak een nieuwe site” en vul uw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in.

Stap 3: Kies een domeinnaam

WordPress biedt gratis subdomeinen aan, zoals uwnaam.wordpress.com. Voer de gewenste domeinnaam in en controleer of deze beschikbaar is. Als alternatief kunt u ook uw eigen aangepaste domeinnaam toevoegen als u er al een heeft.

Stap 4: Selecteer een thema

WordPress biedt verschillende gratis thema’s om uit te kiezen. Blader door de beschikbare opties en selecteer het thema dat het beste bij uw behoeften past.

Stap 5: Pas het thema aan

Eenmaal gekozen, kunt u het thema aanpassen aan uw voorkeuren. Pas kleuren, lettertypen en andere elementen aan om uw website uniek te maken.

Stap 6: Voeg inhoud toe

Begin met het toevoegen van inhoud aan uw website, zoals pagina’s, blogberichten en afbeeldingen. Gebruik de intuïtieve editor van WordPress om tekst op te maken en media toe te voegen.

Stap 7: Installeer plugins

WordPress biedt een breed scala aan gratis plugins om extra functionaliteit toe te voegen aan uw website. Ga naar het gedeelte “Plugins” in het dashboard en zoek naar de gewenste plugins, zoals contactformulieren of sociale mediaknoppen.

Stap 8: Publiceer uw website

Wanneer u tevreden bent met het uiterlijk en de inhoud van uw website, klikt u op de knop “Publiceren” om deze online beschikbaar te maken voor het publiek.

Gefeliciteerd! U heeft zojuist een gratis WordPress-website gemaakt. Houd er rekening mee dat gratis WordPress-sites beperkte mogelijkheden hebben in vergelijking met zelfgehoste WordPress-sites. Als u meer controle en flexibiliteit wilt, kunt u overwegen om over te schakelen naar een zelfgehoste WordPress-website met behulp van WordPress.org en een hostingprovider.

Wat kost een WordPress website laten maken?

De kosten voor het laten maken van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die u wilt toevoegen en de ervaring van de webdesigner of het webdesignbureau. Over het algemeen zijn er drie verschillende kostenposten waar u rekening mee moet houden:

 1. Webdesign: De kosten voor het ontwerpen van uw WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen. Een eenvoudigere website met een standaardthema kan minder kosten dan een op maat gemaakt ontwerp met unieke functionaliteiten. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende webdesigners of bureaus om een idee te krijgen van de prijsrange.
 2. Ontwikkeling en implementatie: Nadat het ontwerp is goedgekeurd, moet uw WordPress-website worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Dit omvat het installeren en configureren van WordPress, het aanpassen van thema’s en plugins, het toevoegen van inhoud en eventuele extra functionaliteiten die u nodig heeft. De kosten hiervoor kunnen variëren op basis van de complexiteit en omvang van uw website.
 3. Onderhoud en hosting: Naast de initiële ontwikkelingskosten moet u ook rekening houden met doorlopende kosten voor hosting en onderhoud. Hostingkosten kunnen variëren afhankelijk van de hostingprovider die u kiest, terwijl onderhoudskosten betrekking hebben op updates, beveiliging, back-ups en eventuele technische ondersteuning die u nodig heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten voor het laten maken van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de expertise van de webdesigner of het bureau. Het is raadzaam om verschillende offertes aan te vragen en een duidelijk beeld te krijgen van wat er inbegrepen is in de prijs voordat u besluit met wie u wilt samenwerken. Zorg ervoor dat u een budget opstelt en communiceer uw verwachtingen duidelijk met de webdesigner om verrassingen achteraf te voorkomen.

Wat kost het bouwen van een WordPress website?

De kosten voor het bouwen van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die u wilt integreren en de hoeveelheid maatwerk die nodig is. Hier zijn enkele belangrijke kostenposten om in gedachten te houden bij het plannen van uw budget:

 1. Hosting: De prijs van hosting varieert afhankelijk van de hostingprovider en het type hostingplan dat u kiest. Gemiddeld kunt u rekenen op een maandelijkse kost tussen €5 en €30 voor gedeelde hosting, terwijl VPS- of dedicated hosting duurder kan zijn.
 2. Thema: Er zijn duizenden gratis thema’s beschikbaar in de WordPress-themabibliotheek. Als u echter een premium thema wilt gebruiken met geavanceerdere functies en ontwerpmogelijkheden, kunnen de kosten variëren van €30 tot €100 of meer, afhankelijk van het thema.
 3. Plugins: Hoewel er veel gratis plugins beschikbaar zijn, zijn er ook premium plugins met extra functionaliteit beschikbaar tegen betaling. De prijzen voor premium plugins variëren sterk, maar gemiddeld kunt u rekenen op ongeveer €20 tot €100 per plugin.
 4. Aanpassingen en ontwikkeling: Als u specifieke aanpassingen of maatwerkfunctionaliteiten nodig heeft die niet worden gedekt door bestaande thema’s of plugins, kan dit extra kosten met zich meebrengen. De prijs hangt af van de complexiteit en vereisten van uw project en kan variëren van honderden tot duizenden euro’s.
 5. Onderhoud en updates: Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor WordPress, thema’s en plugins om uw website veilig en up-to-date te houden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of een professional in te huren voor onderhoudsdiensten, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Het is ook vermeldenswaard dat er andere kosten kunnen zijn, zoals het registreren van een domeinnaam (ongeveer €10-€20 per jaar) en eventuele extra diensten die u nodig heeft, zoals grafisch ontwerp of SEO-optimalisatie.

Het is raadzaam om een budget op te stellen op basis van uw specifieke behoeften en doelen. Als u niet zeker bent over de kosten, kunt u altijd contact opnemen met professionele webontwikkelaars of agencies om offertes aan te vragen en een beter idee te krijgen van de mogelijke kosten voor uw WordPress-website.

Wat kost een WordPress website maken?

De kosten voor het maken van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die u wilt toevoegen, de grootte van uw website en of u ervoor kiest om het zelf te doen of een professional in te huren. Hier zijn enkele kostenposten die u kunt overwegen bij het maken van een WordPress-website:

 1. Domeinnaam: Dit is het adres van uw website op internet. De kosten voor een domeinnaam variëren meestal tussen €10 en €50 per jaar, afhankelijk van de extensie (.com, .be, .nl, etc.) en populariteit.
 2. Hosting: U heeft een hostingaccount nodig om uw website online te plaatsen. De kosten voor hosting variëren afhankelijk van het type hosting (gedeeld, VPS, dedicated), de opslagruimte en bandbreedte die u nodig heeft. Gemiddeld liggen de kosten tussen €5 en €30 per maand.
 3. Thema: Als u ervoor kiest om een premium thema te gebruiken in plaats van een gratis thema uit de WordPress-themabibliotheek, kunnen de kosten variëren tussen €50 en €100 of meer.
 4. Aanpassingen en ontwerp: Als u specifieke aanpassingen aan uw thema wilt of aangepaste ontwerpelementen wilt toevoegen, kan dit extra kosten met zich meebrengen. De prijs hangt af van de complexiteit van het werk en kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.
 5. Plugins: Hoewel er veel gratis plugins beschikbaar zijn in de WordPress-pluginbibliotheek, zijn er ook premium plugins met geavanceerdere functies. De kosten van premium plugins variëren afhankelijk van de functionaliteit en kunnen variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s.
 6. Onderhoud en beveiliging: Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor WordPress, thema’s en plugins om uw website veilig en up-to-date te houden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of een professional in te huren voor onderhoudsdiensten, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat u begint met het maken van uw WordPress-website. Overweeg uw specifieke behoeften en doelen, en kies de opties die passen bij uw budget. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke vereisten en de tarieven van professionals als u ervoor kiest om hulp in te schakelen.