polylang yoast seo

Optimaliseer uw meertalige website met Polylang en Yoast SEO

Polylang en Yoast SEO: de perfecte combinatie voor meertalige websites

Als u een meertalige website heeft, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Een van de beste manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van de krachtige combinatie van Polylang en Yoast SEO. Deze twee WordPress-plugins werken naadloos samen om uw meertalige website te helpen rangschikken in zoekresultaten en uw online zichtbaarheid te vergroten.

Polylang is een populaire plugin die speciaal is ontworpen voor het beheren van meertalige websites in WordPress. Met Polylang kunt u eenvoudig meerdere talen toevoegen aan uw website en vertalingen maken voor al uw inhoud, inclusief pagina’s, berichten, categorieën en tags. Het biedt ook handige functies zoals taalschakelaars en URL-structuur voor elke taal.

Yoast SEO daarentegen is een krachtige plugin die zich richt op het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Het biedt een breed scala aan tools en functies om u te helpen bij het verbeteren van de SEO-vriendelijkheid van uw inhoud. Met Yoast SEO kunt u metabeschrijvingen, titeltags en focuszoekwoorden toevoegen aan al uw pagina’s en berichten. Het geeft ook gedetailleerde analyses en suggesties om uw inhoud te verbeteren.

Wanneer u Polylang en Yoast SEO samen gebruikt, profiteert u van de volgende voordelen:

 1. Geoptimaliseerde vertalingen: Met Polylang kunt u eenvoudig vertalingen maken voor al uw inhoud. Yoast SEO integreert naadloos met Polylang en biedt een speciale metabox voor elke taal. Hiermee kunt u de SEO-instellingen optimaliseren voor elke vertaalde pagina of bericht, inclusief metabeschrijvingen, titeltags en focuszoekwoorden.
 2. Taalspecifieke URL-structuur: Polylang stelt u in staat om taalspecifieke URL-structuren te definiëren voor uw meertalige website. Yoast SEO past automatisch de canonical URL’s aan op basis van de taalinstellingen van Polylang. Dit helpt zoekmachines om de juiste versie van uw pagina’s te indexeren en voorkomt duplicatie van inhoud.
 3. Geoptimaliseerde XML-sitemaps: Beide plugins werken samen om geoptimaliseerde XML-sitemaps te genereren voor elke taal op uw website. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines gemakkelijk alle pagina’s kunnen vinden en indexeren, ongeacht de taal.
 4. Verbeterde gebruikerservaring: Door het gebruik van Polylang en Yoast SEO kunt u een betere gebruikerservaring bieden aan uw bezoekers, ongeacht hun taalvoorkeur. Uw meertalige inhoud zal goed georganiseerd zijn en gemakkelijk toegankelijk via taalschakelaars, terwijl de SEO-optimalisatie ervoor zorgt dat ze relevant verkeer aantrekken.

Het combineren van Polylang en Yoast SEO is een slimme zet als u een meertalige website heeft. Het stelt u in staat om uw inhoud te optimaliseren voor zoekmachines in elke taal, waardoor u uw online zichtbaarheid vergroot en meer gericht verkeer naar uw website trekt.

Als u nog geen gebruik maakt van Polylang en Yoast SEO, is het de moeite waard om ze te overwegen. Met hun krachtige functies en naadloze integratie, zullen ze u helpen om het meeste uit uw meertalige website te halen en een concurrentievoordeel te behalen in de zoekresultaten.

 

6 Veelgestelde vragen over het gebruik van Polylang Yoast SEO

 1. Hoe gebruik ik Polylang Yoast SEO om mijn website te optimaliseren?
 2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Polylang Yoast SEO?
 3. Welke instellingen moet ik configureren in Polylang Yoast SEO?
 4. Waarom is het belangrijk om meerdere talen op mijn website te hebben met behulp van Polylang Yoast SEO?
 5. Hoe kan ik eenvoudig content toevoegen en bewerken in meerdere talen met behulp van Polylang Yoast SEO?
 6. Hoe kan ik problemen oplossen als er iets misgaat bij het gebruiken van Polylang Yoast SEO?

Hoe gebruik ik Polylang Yoast SEO om mijn website te optimaliseren?

Het gebruik van Polylang en Yoast SEO samen om uw website te optimaliseren voor zoekmachines is een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

 1. Installeer en activeer Polylang en Yoast SEO: Ga naar het WordPress-dashboard en zoek naar de plugins “Polylang” en “Yoast SEO”. Installeer beide plugins en activeer ze.
 2. Configureer Polylang: Nadat u Polylang heeft geactiveerd, wordt u gevraagd om de standaardtaal van uw website in te stellen. Kies de juiste taal en voeg vervolgens alle gewenste talen toe aan uw meertalige website.
 3. Vertaal uw inhoud: Ga naar uw pagina’s, berichten, categorieën en tags en begin met het vertalen van uw inhoud naar de gewenste talen. Met Polylang kunt u eenvoudig vertalingen maken door op het taalvlagpictogram naast elke inhoud te klikken.
 4. Optimaliseer uw SEO-instellingen: Ga naar een pagina of bericht dat u wilt optimaliseren voor SEO. U zult merken dat er een nieuwe metabox is toegevoegd door Yoast SEO, specifiek voor elke taal die u heeft ingesteld met Polylang.
 5. Voeg metabeschrijvingen toe: Gebruik de metabox van Yoast SEO om een unieke metabeschrijving toe te voegen voor elke versie van uw pagina of bericht in verschillende talen. Zorg ervoor dat elke metabeschrijving relevant is voor de inhoud en zoekwoorden bevat die gerelateerd zijn aan het onderwerp.
 6. Optimaliseer titeltags en focuszoekwoorden: Gebruik de Yoast SEO-metabox om de titeltag van uw pagina of bericht aan te passen voor elke taal. Zorg ervoor dat uw titels pakkend zijn en relevante zoekwoorden bevatten. Voeg ook een focuszoekwoord toe voor elke taal, dat de belangrijkste term is waarop u wilt dat uw inhoud wordt gevonden.
 7. Herhaal dit proces voor al uw pagina’s en berichten: Ga door met het optimaliseren van de SEO-instellingen voor al uw pagina’s en berichten in verschillende talen. Zorg ervoor dat elke vertaalde versie van uw inhoud geoptimaliseerd is met unieke metabeschrijvingen, titeltags en focuszoekwoorden.
 8. Controleer de URL-structuur: Ga naar de Polylang-instellingen en zorg ervoor dat u taalspecifieke URL-structuren heeft ingesteld voor elke taal op uw website. Yoast SEO zal automatisch de juiste canonical URL’s genereren op basis van deze instellingen.
 9. Genereer XML-sitemaps: Zowel Polylang als Yoast SEO bieden XML-sitemapfunctionaliteit. Activeer deze functie in beide plugins om geoptimaliseerde XML-sitemaps te genereren voor elke taal op uw website.
 10. Blijf analyseren en optimaliseren: Houd regelmatig de prestaties van uw meertalige website bij met behulp van de analyses en suggesties van Yoast SEO. Pas waar nodig verbeteringen aan om ervoor te zorgen dat uw inhoud goed geoptimaliseerd blijft voor zoekmachines.

Door Polylang en Yoast SEO samen te gebruiken, kunt u uw meertalige website effectief optimaliseren voor zoekmachines. Volg deze stappen en profiteer van de krachtige functies die deze plugins bieden om uw online zichtbaarheid te vergroten en gericht verkeer naar uw website te trekken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Polylang Yoast SEO?

Het gebruik van Polylang en Yoast SEO biedt verschillende voordelen voor meertalige websites. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Geoptimaliseerde vertalingen: Met Polylang kunt u gemakkelijk vertalingen maken voor al uw inhoud, inclusief pagina’s, berichten, categorieën en tags. Yoast SEO integreert naadloos met Polylang en biedt een speciale metabox voor elke taal. Dit stelt u in staat om de SEO-instellingen te optimaliseren voor elke vertaalde pagina of bericht, inclusief metabeschrijvingen, titeltags en focuszoekwoorden. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines in elke taal.
 2. Taalspecifieke URL-structuur: Polylang stelt u in staat om taalspecifieke URL-structuren te definiëren voor uw meertalige website. Yoast SEO past automatisch de canonical URL’s aan op basis van de taalinstellingen van Polylang. Dit helpt zoekmachines om de juiste versie van uw pagina’s te indexeren en voorkomt duplicatie van inhoud. Een duidelijke URL-structuur draagt bij aan een betere gebruikerservaring en verbetert ook de vindbaarheid van uw website.
 3. Geoptimaliseerde XML-sitemaps: Door het gebruik van Polylang en Yoast SEO worden geoptimaliseerde XML-sitemaps gegenereerd voor elke taal op uw website. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines gemakkelijk alle pagina’s kunnen vinden en indexeren, ongeacht de taal. Door het verstrekken van georganiseerde en gestructureerde informatie aan zoekmachines, vergroot u de kans dat uw website hoger gerangschikt wordt in de zoekresultaten.
 4. Verbeterde gebruikerservaring: Het combineren van Polylang en Yoast SEO draagt bij aan een betere gebruikerservaring voor bezoekers van uw meertalige website. Met Polylang kunt u taalschakelaars toevoegen, waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende talen. Daarnaast zorgt de SEO-optimalisatie met behulp van Yoast SEO ervoor dat uw inhoud relevant is voor de zoekopdrachten van gebruikers in elke taal. Dit helpt bij het aantrekken van gericht verkeer naar uw website.
 5. Betere online zichtbaarheid: Door het gebruik van Polylang en Yoast SEO kunt u uw meertalige website beter optimaliseren voor zoekmachines in verschillende talen. Dit vergroot uw online zichtbaarheid en maakt het gemakkelijker voor mensen die op zoek zijn naar informatie in specifieke talen om uw website te vinden. Hierdoor trekt u meer verkeer aan en vergroot u de kans op conversies en zakelijk succes.

Kortom, het gebruik van Polylang en Yoast SEO biedt vele voordelen voor meertalige websites, zoals geoptimaliseerde vertalingen, taalspecifieke URL-structuren, geoptimaliseerde XML-sitemaps, verbeterde gebruikerservaring en betere online zichtbaarheid. Door deze krachtige combinatie te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw meertalige website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines en kunt u de concurrentie een stap voor blijven.

Welke instellingen moet ik configureren in Polylang Yoast SEO?

Om Polylang en Yoast SEO optimaal te laten samenwerken, zijn er een aantal instellingen die u moet configureren. Hier zijn de belangrijkste instellingen die u moet overwegen:

Taalinstellingen in Polylang:

– Ga naar “Talen” in het WordPress-dashboard en voeg de talen toe die u wilt gebruiken op uw website.

– Zorg ervoor dat u de juiste taalcode selecteert voor elke taal.

– Stel de standaardtaal in voor uw website.

URL-structuur in Polylang:

– Ga naar “Permalinks” in het WordPress-dashboard en selecteer “Aangepaste structuur”.

– Voeg “/%lang%/%postname%/” toe aan het tekstveld om een taalspecifieke URL-structuur te creëren.

– Sla de wijzigingen op.

Taalschakelaar in Polylang:

– Ga naar “Widgets” in het WordPress-dashboard en voeg de “Taal schakelaar” widget toe aan uw zijbalk of menu.

– Pas de instellingen van de widget aan om deze naar wens weer te geven.

Yoast SEO-instellingen:

– Ga naar “SEO” en vervolgens naar “Algemeen” in het WordPress-dashboard.

– Klik op het tabblad “Webmasterhulpprogramma’s” en voeg uw website toe aan Google Search Console en Bing Webmaster Tools (indien van toepassing).

– Klik op het tabblad “Zoekweergave” en zorg ervoor dat de optie “Geavanceerde instellingen pagina’s tonen” is ingeschakeld.

– Klik op het tabblad “Sociaal” en voeg de links naar uw sociale media-profielen toe.

SEO-instellingen per taal in Yoast SEO:

– Ga naar een pagina of bericht in het WordPress-dashboard en scroll naar beneden naar de Yoast SEO metabox.

– Klik op het tabblad “Geavanceerd” en selecteer de juiste taal voor de inhoud.

– Pas de metabeschrijving, titeltag en focuszoekwoord aan voor elke taal.

XML-sitemaps in Yoast SEO:

– Ga naar “SEO” en vervolgens naar “Search Appearance” in het WordPress-dashboard.

– Klik op het tabblad “XML-sitemaps” en zorg ervoor dat de XML-sitemapfunctionaliteit is ingeschakeld.

– Controleer of de sitemap voor elke taal correct wordt gegenereerd.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze instellingen afhankelijk kunnen zijn van uw specifieke websitebehoeften. Het is raadzaam om de documentatie van Polylang en Yoast SEO te raadplegen voor gedetailleerde instructies over hoe u deze plugins kunt configureren en aanpassen aan uw specifieke vereisten.

Waarom is het belangrijk om meerdere talen op mijn website te hebben met behulp van Polylang Yoast SEO?

Het hebben van meerdere talen op uw website met behulp van Polylang en Yoast SEO biedt verschillende belangrijke voordelen:

 1. Bereik een breder publiek: Door meerdere talen aan te bieden, kunt u uw website toegankelijk maken voor een internationaal publiek. Hierdoor kunt u potentiële klanten bereiken die anders misschien niet in staat zouden zijn om uw inhoud te begrijpen of te vinden. Dit vergroot uw bereik en kan leiden tot meer verkeer en conversies.
 2. Verbeter de gebruikerservaring: Door bezoekers de mogelijkheid te geven om uw website in hun eigen taal te bekijken, verbetert u de gebruikerservaring aanzienlijk. Mensen voelen zich comfortabeler en betrokken wanneer ze inhoud kunnen lezen en begrijpen in hun moedertaal. Dit kan resulteren in langere bezoektijden, hogere betrokkenheid en meer terugkerende bezoekers.
 3. Lokale SEO-optimalisatie: Met Polylang en Yoast SEO kunt u specifieke SEO-instellingen toepassen op elke taalversie van uw website. Dit stelt u in staat om uw inhoud optimaal af te stemmen op lokale zoektermen en zoekintenties, waardoor u beter vindbaar bent voor gebruikers die zoeken naar informatie in hun eigen taal en locatie. Dit kan de zichtbaarheid van uw website vergroten in lokale zoekresultaten.
 4. Voorkom duplicatie van inhoud: Het gebruik van Polylang samen met Yoast SEO helpt bij het voorkomen van duplicatie van inhoud op uw meertalige website. Door taalspecifieke URL-structuren en canonical URL’s in te stellen, zorgt u ervoor dat zoekmachines begrijpen dat elke taalversie van uw pagina’s uniek is. Dit helpt bij het behouden van een goede SEO-ranking en voorkomt problemen met dubbele inhoud.
 5. Betere conversiepercentages: Het aanbieden van meerdere talen op uw website kan de conversiepercentages verhogen. Wanneer gebruikers inhoud kunnen lezen en begrijpen in hun eigen taal, voelen ze zich meer vertrouwd en comfortabel bij het doen van aankopen of het aanvragen van informatie. Dit kan resulteren in een hogere conversieratio en een beter rendement op uw investering.

Kortom, het hebben van meerdere talen op uw website met behulp van Polylang en Yoast SEO is belangrijk omdat het uw bereik vergroot, de gebruikerservaring verbetert, lokale SEO-optimalisatie mogelijk maakt, duplicatie van inhoud voorkomt en de conversiepercentages kan verhogen. Het stelt u in staat om een breder publiek aan te spreken en uw online aanwezigheid te vergroten.

Hoe kan ik eenvoudig content toevoegen en bewerken in meerdere talen met behulp van Polylang Yoast SEO?

Met behulp van Polylang en Yoast SEO kunt u eenvoudig content toevoegen en bewerken in meerdere talen op uw WordPress-website. Hier is een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen:

 1. Installeer en activeer de Polylang- en Yoast SEO-plugins via het WordPress-dashboard.
 2. Ga naar de instellingen van Polylang (te vinden onder het tabblad ‘Talen’ in het WordPress-dashboard). Voeg de talen toe die u wilt gebruiken op uw website. U kunt ook de standaardtaal instellen.
 3. Ga naar de pagina of het bericht dat u wilt vertalen. Onderaan de bewerkingspagina ziet u nu taalvelden waarin u vertalingen kunt toevoegen voor elke taal die u heeft ingesteld met Polylang.
 4. Voeg de vertalingen toe voor elk veld, inclusief titel, inhoud, metabeschrijving en focuszoekwoord (indien van toepassing). Zorg ervoor dat uw vertalingen relevant en goed geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.
 5. Klik op ‘Bijwerken’ om uw wijzigingen op te slaan. Uw pagina of bericht is nu beschikbaar in meerdere talen.
 6. Herhaal deze stappen voor al uw pagina’s en berichten die u wilt vertalen.
 7. Om de SEO-instellingen per taal aan te passen, gaat u naar het Yoast SEO-gedeelte onderaan de bewerkingspagina van elke taalversie van uw inhoud. Hier kunt u metabeschrijvingen, titeltags en focuszoekwoorden optimaliseren voor elke taal.
 8. Vergeet niet om uw XML-sitemaps bij te werken. Ga naar de Yoast SEO-instellingen en zorg ervoor dat u de sitemaps inschakelt voor elke taal die u heeft ingesteld met Polylang.

Met deze stappen kunt u gemakkelijk content toevoegen en bewerken in meerdere talen met behulp van Polylang en Yoast SEO. Het is belangrijk om consistent te blijven in uw vertalingen en ervoor te zorgen dat uw inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines in elke taal. Door deze plugins te combineren, kunt u een meertalige website creëren die zowel gebruikersvriendelijk als SEO-vriendelijk is.

Hoe kan ik problemen oplossen als er iets misgaat bij het gebruiken van Polylang Yoast SEO?

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van Polylang en Yoast SEO, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om deze problemen op te lossen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

 1. Incompatibiliteit tussen plugins: Het kan voorkomen dat Polylang en Yoast SEO niet goed samenwerken vanwege incompatibele versies of conflicterende instellingen. Zorg ervoor dat u de nieuwste versies van beide plugins gebruikt en controleer of er updates beschikbaar zijn. Als het probleem aanhoudt, kunt u proberen andere plugins uit te schakelen om eventuele conflicten op te lossen.
 2. Ontbrekende vertalingen: Als uw vertaalde pagina’s of berichten niet correct worden weergegeven, controleer dan of de juiste taalinstellingen zijn geselecteerd in zowel Polylang als Yoast SEO. Zorg ervoor dat de vertalingen correct zijn ingesteld en dat de juiste taal is gekoppeld aan elke pagina of bericht.
 3. Problemen met URL-structuur: Als u problemen ondervindt met de URL-structuur van uw meertalige website, controleer dan of de taalspecifieke URL-instellingen correct zijn geconfigureerd in Polylang. Controleer ook of Yoast SEO is ingesteld om de juiste canonical URL’s te genereren op basis van de taalinstellingen van Polylang.
 4. Foutmeldingen of waarschuwingen: Als u foutmeldingen of waarschuwingen krijgt tijdens het gebruik van Polylang en Yoast SEO, lees dan de meldingen zorgvuldig door en volg de aanbevolen stappen om het probleem op te lossen. Raadpleeg ook de documentatie en ondersteuningsbronnen van beide plugins voor specifieke richtlijnen.
 5. Slechte SEO-prestaties: Als uw meertalige website niet goed presteert in zoekmachines, kan het zijn dat uw SEO-instellingen niet correct zijn geconfigureerd. Controleer of u relevante focuszoekwoorden, metabeschrijvingen en titeltags hebt toegevoegd aan al uw pagina’s en berichten met behulp van Yoast SEO. Zorg er ook voor dat uw inhoud uniek is en geen duplicatieproblemen veroorzaakt.

Als u na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, kunt u overwegen om contact op te nemen met de ondersteuningsteams van Polylang en Yoast SEO. Ze kunnen u helpen bij het identificeren en oplossen van specifieke problemen die u tegenkomt.

Het is ook een goed idee om regelmatig updates te controleren voor zowel Polylang als Yoast SEO, omdat nieuwe versies vaak bugfixes en verbeteringen bevatten die kunnen helpen bij het oplossen van problemen. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en documentatie van beide plugins om op de hoogte te blijven van eventuele bekende problemen of wijzigingen in functionaliteit.